Džikićev potpis na opstanak

Izvor: Danas, 07.Feb.2016, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikićev potpis na opstanak

Beograd - Četvrtom pobedom na pet mečeva u ulozi prvog trenera Partizana Aleksandar DŽikić stavio je potpis na opstanak crno-belih tri kola pre kraja regularnog dela ABA lige. Subotnja utakmica sa Zadrom u Pioniru imala je obrise sudbonosne, mada je i bez trijumfa nad Dalmatincima samo neki "ludi" splet okolnosti mogao da ugrozi poziciju srpskog tima naredne sezone u regionalnom takmičenju.

                 

Harizmatičan, kakav jeste, trenerski >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << vrlo pismen - što odavno tvrdi Duško Vujošević, kome je Aleksandar DŽikić bio višegodišnji pomoćnik, popularni DŽile je potezima na, ali i kraj parketa, potpuno prodrmao Vanju Marinkovića i saigrače. "Počasni" krug posle svake pobede i pozdravljanje sa navijačima na svim delovima tribina, a ne pevanja zajedno sa najvatrenijima, proizvelo je neku novu "konekciju" između publike i igrača , čini se još prisniju. Rokerskog izgleda, uvek obučen u crnu odevnu kombinaciju, širokih pantalona i u majici koja odgovara njegovoj korpulenciji, sigurno je uticao na to da se pri njegovom ulasku u Pionir sa razglasa čuje neka rokerska pesma (koju najverovatnije sam bira).

- Pustite te kuloarske priče, nemam veze s tim - našalio se trener Partizana.

- Krug je nastao tokom jednog 'brejnstorminga', ako se to tako kaže. I mislim da je jedna lepa stvar. Ne vidim da to može nekome da smeta - objasnio je DŽikić novitete.

Partizan od njegovog dolaska igra daleko brže u napadu, sigurnije i raznovrsnije, što je usko povezano sa potpunim povratkom u formu Eda Murića, sigurno najboljeg Partizanovog igrača u poslednja tri kola (Crvena zvezda, Budućnost, Zadar). Sa pozicije krila Slovenac je u stanju da u odbrani preuzima sve igrače, izuzev centra, u napadu menja ritam prodorima i šutem sa distance, koji ga sve više "sluša" (37,5 odsto za tri), dok je u kontranapadu neprikosnoven.

- Bila je to teška utakmica, baš onakva kakvu smo očekivali. Zadar je sve ono što mi ne volimo - dugački su, pokretljivi, agresivni. U situaciji su da su rasterećeni, a mi da nam pobeda donosi opstanak u ligi. Moram na kraju da budem zadovoljan rezultatom. Što kaže moj prijatelj sa leve strane (portparol kluba Ivan Ivković), ja sam uradio za šta sam doveden. Sad mogu da... - rekao je DŽikić, šaljivo pokazavši glavom u pravcu spoljnih vrata, kao da je time želeo da objasni poentu dolaska na klupu umesto Petra Božića.

Metalac beži iz opasne zone

U direktnoj borbi za opstanak Metalac je pobedio Tajfun (78:62), isporučivši prvaku Slovenije 13 trojki. Valjevci sada imaju dve pobede prednosti i bolji međusobni skor u odnosu na poslednjeplasirani Tajfun. Metalac takođe ima pobedu više u poređenju sa Sutjeskom koja je prva ispod crte. Valjevce očekuju teška iskušenja u poslednja tri kola (Cedevita u Zagrebu, Olimpija kod kuće i Mega u Sremskoj Mitrovici).

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.