Džikić pred derbi: Igraćemo bez pritiska, ali imamo obavezu da se borimo

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić pred derbi: Igraćemo bez pritiska, ali imamo obavezu da se borimo

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić izjavio je danas da očcekuje borben derbi protiv Crvene zvezde sa mnogo motiva na obe strane.

- Naš sledeći protivnik je ovog leta ispunio nekoliko preduslova za dobre rezultate. Pre svega, zadržali su sve domaće igrače koje su hteli da zadrže, uključujući i one sa reprezentativnog spiska, zadržali su trenera koga su hteli da zadrže i taj nukleus nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da živi i radi zajedno i to sigurno povećava ukupan timski kvalitet, a pored toga i ubrzava procese uklapanja i uigravanja novih igrača, koji opet donese više eventualne raznovrsnosti u napadu, jer mogu da igraju na više pozicija - rekao je Dzikić za klupski sajt.

Prema njegovim rečima, prvi zadatak crno-belih je da se spreme za čvrstu i upornu igru rivala u odbrani.

- Biće puno kontakta i presecanja linija u napadu. Znam da će igrači obe ekipe biti motivisani i da će to biti borbena utakmica - zaključio je Dikić.

Kapiten crno-belih Novica Veličković istakao je da će ekipa dati sve od sebe protiv aktuelnog šampiona koji ove sezone još nije poražen u regionalnom takmičenju.

- Protivnik ima prednost domaćeg terena, a mi možemo da igramo bez pritiska. Obaveza nam je da se borimo barem onoliko koliko i domaćin, obaveza nam je da pokušamo da uradimo sve ono što od nas zavisi - poručio je nekadašnji reprezentativac Srbije.

Utakmica osmog kola ABA lige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 21 sat u dvorani "Aleksandar Nikolić".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.