Džikić izjednačio prošlosezonski učinak!

Izvor: Sportske.net, 21.Dec.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić izjednačio prošlosezonski učinak!

Čovek koji je u prethodnih godinu dana preporodio Partizan i u teškim uslovima napravio odlične rezultate sa bivšim šampionom Evrope izjednačio je svoj prošlosezonski učinak pre Nove godine.

Kada je pre nešto manje od godinu dana, 5. januara 2016. godine, preuzeo ekipu Partizana, Aleksandar Džikić je dobio komandu nad razbijenom vojskom kojoj je predstojala borba za opstanak u ABA ligi.

Nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kapiten crno-belih Petar Božić nije uspeo da iznese teret vođenja kluba kakav je Partizan pa je svom nasledniku u amanet ostavio samo šest pobeda i 12 poraza u regionalnom šampionatu, što je bila katastrofalna polazna osnova za bivšeg pomoćnika Duška Vujoševića.

Nakon što je Aleksandar Džikić preuzeo ekipu Partizan je odigrao 24 utakmice u tri različita takmičenja, ostvario 17 pobeda i 7 poraza i odigrao finala domaćeg šampionata i kupa u kojima je ostao praznih šaka.

Rezultat od 17 pobeda i 7 poraza u dva takmičenja (ABA liga i FIBA Liga šampiona) Aleksandar Džikić je uspeo da izjednači na startu nove sezone pre Nove godine, odnosno pre godišnjice svog rukovođenja ekipom iz Humske.

Popularni Džile i njegova borbena ekipa do sada su se radovali 17 puta u dva pomenuta takmičenja, a skor od sedam poraza mogao je da bude manji jer su crno-beli većinu utakmica izgubili u neizvesnim završnicama.

Moramo ipak biti iskreni, Partizan je od početka sezone dobio veliki broj utakmica na jednu loptu, ali to ne menja činjenicu da su crno-beli u oba takmičenja ostvarili sjajne rezultate i da se i dalje nalaze u trci za trofejima.

Tek u drugoj polovini sezone crno-beli će zaigrati u Kupu "Radivoja Koraća" i Superligi, što znači da će ući u borbe za nove trofeje, a ostaje da se vidi kakav će skor posle završetka prve cele sezone u Partizanu imati Aleksandar Džikić.

Nakon 48 utakmica na klupi crno-belih Džile na zvaničnim mečevima ima skor 34/14 što je sasvim solidan učinak imajući u vidu sve probleme sa kojima se klub iz Humske suočava u poslednje vreme.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.