Džikić: Šta se dešava? Sad će jun, pa da vidiš šta se dešava - Should I stay or should I go!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2016, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić: Šta se dešava? Sad će jun, pa da vidiš šta se dešava - Should I stay or should I go!

"Ovim sportom ne možeš da se baviš ako nećeš da se boriš. Ne možeš da igraš ni ‘Ne ljuti se čoveće‘ jer i tamo ima pobednika", rekao je trener Partizana komentarišući nastup ekipe u pojedinim trenucima

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić, uprkos pobedi nad niškim Konstantinom imao je dosta zamerki na borbenost svojih igrača. Najavio je da će to morati da se promeni ili će biti promena u timu.

“Neću o imenima. Ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da shvatim da igraš za Partizan i da svaki put kada izađeš na teren, ne izađeš odbraniš svoj posao. Ovim sportom ne možeš da se baviš ako nećeš da se boriš. Ne možeš da igraš ni ‘Ne ljuti se čoveće‘ jer i tamo ima pobednika. Onda su neki u čudu, ‘Ju šta se dešava? ‘.Šta se dešava? Sad će jun pa da vidiš šta se dešava. ‘Should i stay or should I go. ‘ Pa ćeš da vidiš šta se dešava. Voleo bih da budemo precizniji, ali imam pravilo da ne izlazimo napolje sa imenima, to je nešto što rešavamo u svlačionici i na treningu. Valjda su neki mladi da budu konstantni. Samo što je konstantanta preduslov kvaliteta. Ljudi to plaćaju, a ne fleševe. Fleš je kad odigraš jednu utakmicu dobro, to je bljesak”, rekao je Džikić na konferenciji za novinare posle meča u hali Pionir.

Ipak, nakon toga trener crno-belih prebacio se na pozitivne stvari i trijumf posvetio novorođenom sinu plejmejkera Džamara Vilsona, uz zanimljivu opasku.

"Ovu utakmicu posvećujemo gospodinu Sebastijanu Vilsonu, koji se pre neki dan rodio u Beogradu. Ja sam insistirao na drugačijem imenu, ali Ratko Vilson ne zvuči kako treba", rekao je on.

Crno-beli su slavili večeras sa 89:73 i zadržali maksimalan učinak u domaćoj Superligi.

Džikić je naveo i da je njegovoj ekipi bilo potrebno mnogo vremena da prelomi utakmicu.

“Kao što iskusniji od mene rekoše, verovatno i vremenska situacija utiče na raspoloženje mojih igrača, pa su valjda mislili da će ovi iz Niša da dođu, pobede se sami i odu kući na svoj račun. Pošto nisu došli da se sami pobede, to je na partketu izgledalo drugačije. Fakat je da smo protiv Mege igrali bolje, ali ovo je utakmica u kojoj ne možeš da pobediš. Ako pobediš, normalno je, ako izgubiš, katastrofa. Da mi neki od mojih momaka nisu jasni, nisu“, zaključio je trener Partizana.

(FOTO: Starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Džikić o igri nekih prvotimaca

Izvor: HotSport.rs, 15.Maj.2016, 08:32

– Ne mogu da shvatim da igraš za Partizan i da svaki put kad izađeš na teren ne izađeš da braniš svoj posao. Ne možeš da se baviš ovim sportom ako nećeš da se boriš. Ne možeš ni ‘Ne ljuti se čoveče’ jer i tamo ima pobednika. Onda su svi u čudu šta se dešava. … Continue reading...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.