Dva fudbalera sa juga u reprezentaciji Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva fudbalera sa juga u reprezentaciji Srbije

Selektor Srbije Slavoljub Muslin pozvao je fudbalere koji će se takmičiti na prijateljskoj utakmici protiv Sjedinjenih Američkih država u San Dijegu, a među njima i napadača niškog Radničkog Marka Mrkića i golmana Radnika iz Surdulice Ognjena Čančarevića.

Meč je na programu 29. januara, a s obzirom na to da nema takmičarski značaj, nastupiće samo fudbaleri iz domaćeg prvenstva. Na spisku je 18 igrača, po 2 iz Vojvodine, Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Crvene zvezde, kao i po 1 iz svih ostalih superligaških timova, osim Čukaričkog.

Pored Mrkića, nastupiće još 2 napadača: Zvezdin Srđan Plavšić i Saša Jovanović iz lučanske Mladosti. Da će Nišlija imati značajnu ulogu, govori i njegov skor od 8 pogodaka u dosadašnjem toku sezone, naspram ostale dvojice koji su postigli manje golova, ali uz značajno više asistencija.

Ovo je velika čast za mene i neka vrsta priznanja da sam dobro igrao u jesenjem delu sezone. Drago mi je da me je selektor zapazio i daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje, kako bih u što skorije vreme bio u konkurenciji i za takmičarske utakmice, jer je igranje u reprezentaciji jedan od mojih najvećih ciljeva – rekao je Mrkić za sajt Radničkog.

Okupljanje nacionalne selekcije je planirano za 23. januar, a tada bi Radnički već trebalo da bude na pripremama. Iz kluba poručuju da će Mrkić krenuti u Antaliju, a da će se onda pridružiti reprezentaciji.

Osim Čančarevića, na mesto golmana pozvan je i Filip Manojlović, čuvar mreže beogradskih crveno-belih. Užičan koji nastupa u Surdulici branio je na nešto više utakmica od izabranika Miodraga Božovića, ali uz nešto lošiji učinak.

Čast mi je i veliko zadovoljstvo što ću braniti mrežu državnog tima. Ukazano mi je veliko poverenje, verovatno je to priznanje za mojih, dobro odrađenih, šest meseci u Radniku i Surdulici - zadovoljan je Čančarević.

Na proširenom spisku našao se i desni bek Radnika Nikola Radović, ali selektor Muslin nije želeo da poziva igrače ukoliko nije siguran da mogu dobiti minutažu, zbog priprema u njihovim klubovima.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.