Dva crvena, penal i preokret Partizana

Izvor: B92, 08.Apr.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva crvena, penal i preokret Partizana

Fudbaleri Partizana savladali su posle preokreta ekipu Radnika iz Surdulice u 29. kolu Superlige – 2:1.

Gosti su poveli u 18. minutu golom Nemanje Arsenijevića, da bi u drugom poluvremenu golove postigli Marko Janković u 53. minutu i Uroš Đurđević u 78. minutu.

Na samom startu meča, došlo je do velikog navijačkog incidenta kada su napadnuti domaći navijači.

Nije bilo mirno i na terenu, gosti su tokom celog meča pravili oštre startove, pa su od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 76. minuta zaradili čak dva crvena – prvo je Fransis posle drugog žutog kartona morao ranije da napusti teren.

Minut kasnije, Miloš Milovanović napravio prekršaj nad Bojan Ostojićem zbog čega je kapiten Surduličana Gojković prigovorio i dobio drugi žuti.

Ekipa Marka Nikolića je u prvom poluvremenu bila dezorjentisana na terenu i nije dolazila do prave šanse, što su iskoristili gostujući fudbaleri preko Arsenijevića.

U drugom poluvremenu bolja igra Partizana, posle nekoliko napada, Marko Janković je iz voleja izjednačio u 53. minutu posle centaršuta Miletića.

Partizan je propustio par šansi, najbolju je imao Kosović koji je pogodio stativu, a onda je u 78. minutu Milovanović napravio penal pa je sudija pokazao na belu tačku.

Uroš Đurđević je bio precizan i upisao je svoj 17. gol u ovoj sezoni.

Crno-beli su do kraja imali još prilika koje nisu iskoristili pa je ostalo 2:1.

Tim Marka Nikolića stigao je do petog trijumfa u nizu u Superligi, ukupno 23. bez poraza, i došao na tri boda minusa u odnosu na lidera Crvenu zvezdu.

Tek meča:

Početak meča prema rečima komentatora TV Arenasport, meču je prethodio fizički sukob navijača Partizana sa određenom grupom ljudi ispred stadiona.

Zasad nema konkretnih informacija o čemu je reč.

Slab odziv navijača u Humskoj. U uvodnim minutima meča nisu viđene opasnije prilike, lopta je bila više u posetu domaćeg sastava.

Najbolju priliku do sada imao je fudbaler Partizana Marko Janković, u desetom minutu kada je izveo slobodan udarac, ali je lopta završila preko gola.

U 18. minutu meča gosti su poveli pogotkom Nemanje Arsenijevića - 1:0 koji je našao na sedam-osam metara u kaznenom prostoru i lako savladao Kljaića. Ofsajda nije bilo.

Slaba igra Partizana u nastavku meča. Beograđani nisu imali pravu šansu, a Surduilica je u 24. minutu još jednom bila opasna pred golom protivnika, ali se rezultat nije menjao.

Dva minuta kasnije, 'Grobari' su pripretili preko Đurđevića, koji je bio sam ispred gola, ali je golman Čančarević reagovao i tom prilikom ponovo povredio, ali je ubrzo nastavljena igra.

Odličnu priliku imao je Leonardo u 29. minutu meča, kada je izveo slobodan udarac, ali je lopta završila preko gola. U sledećem napadu, Brazilac je bezuspešno pokušao na atraktivan način da iznenadi protivnika.

Potom su u šesnestercu napadali i Đurđević, Tavamba, pa ponovo Leonardo, ali nisu uspeli da ugroze gol Čančarevića.

Komentator "Arene" preneo je da je ponovo došlo do sukoba navijača. 'Grobari' na jugu skidaju zastave, dolazi do komešanja, reaguje i žandarmerija.

Žuti karton za Milinkovića posle grubog faula nad Urošem Đurđevićem u 44. minutu.

Sudija je prvo poluvreme produžio na pet minuta.

U drugom poluvremenu, pritiskao je Partizan i uspeo da izjednači u 53. minutu preko Marka Jankoviću - 1:1. Centrirao je Miletić, a mladi Crnogorac iz voleja savladao Čančarevića.

Partizan je u nastavku imao dve odlične šanse za vođstvo. Prvo je Kosović pogodio stativu, ali se lopta odbila, da bi u nastavku akcije Leonardo posalo loptu Tavambi, ali ni Kamerunac nije bio precizan.

U 67. minut Janković je zapretio pred golom Čančarevića, koji je uspeo da odbrani njegov šut. Prva Izmena u ekipi Partizana, ulazi Saša Ilić umesto Leandrea Tavambe.

Fransis je u 75 zaradio drugi žuti i ekipa iz Surdulice je ostala sa desetoricom, da bi odmah potom Partizan došao do preokreta. Milovanović je napravio penal pa je sudija pokazao na belu tačku, a precizan je bio Đurđević koji postiže svoj 17 pogodak. - 2:2.

Nekoliko sekundi kasnije, Radnik ostaje bez još jednog igrača - Gojković je zaradio žuti karton, pa su gosti u poslednjih deset minuta sa devetoricom na terenu.

Crno-beli su do kraja imali još prilika koje nisu iskoristili pa je ostalo 2:1

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poluvreme - Partizan gubi! (video)

Izvor: Sportske.net, 08.Apr.2017

Radnik vodi sa 1:0 nakon prvih 45 minuta utakmice protiv Partizana...Ekipa Partizana danas je u okviru 29. kola domaće Superlige dočekala Radnik, a nakon prvih 45 minuta Partizan gubi sa 1:0...Jedini gol na meču za sada je postigao Nemanja Arsenijević, nakon nešto lošijeg ispucavanja lopte Nemanje...

Nastavak na Sportske.net...

Partizan - majstor "okretanja": I Radnik pao u nastavku

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2017

Partizan je definitivno majstor za preokrete. Posle Voždovca u četvrtfinalu Kupa Srbije, crno-beli su uspeli da slave i protiv Radnika iz Surdulice - 2:1 (0:1) boljom igrom u drugih 45 minuta, u 29. kolu Super lige Srbije...U prvom poluvremenu, četa Marka Nikolića je bila očajna, ali u nastavku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.