Dušan Todorović: Partizan, pa sve ostalo!

Izvor: Mondo, 25.Jan.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Todorović: Partizan, pa sve ostalo!

Omladinac Partizana Dušan Todorović za MONDO govori o očekivanjima pred nastavak sezone, svojim željama, idolima...

Foto: Dušan Todorović

Omladinska ekipa Partizana prošle sezone se gotovo borila za opstanak. Pred start nove sezone nije se davala velika šansa crno-belima, pogotovo što su najmlađi u ligi (svi su 1997. godište).

Ali, Partizan je jesenji deo sezone završio na prvom mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa tri boda više od novosadske Vojvodine i Rada (koji imaju i meč manje) i šest više od Crvene zvezde (takođe meč manje).

Dušan Todorović, stub odbrane omladinske ekipe Partizana, za MONDO priča o jesenjem delu sezone i očekivanjima u nastavku takmičenja (počinje za dva meseca).

"Na početku sezone od nas se nije previše očekivalo, nekolicina igrača je otišlo ili prebačeno u Teleoptik, a to su nam bili takoreći najvažniji igrači. Prošle godine Partizan se u omladinskoj konkurenciji borio za opstanak... Ipak, zahvaljujući našem treneru Nikicu Klinčarskom sve je došlo na svoje mesto i eto nas sada smo u vrhu. On je stvarno sjajan trener", kaže Todorović za MONDO.

Cilj crno-belih je, nastavlja štoper, da bude prvi i da se plasira u Ligu šampiona (za taj uzrast). U prvom kolu prolećnog dela sezone na programu je "večiti derbi", a crno-belima će u goste doći Vojvodina, koja je jedna od tri ekipe koja ih je porazila jesenas.

"Na Teleoptiku (u Zemunu) smo nepobedivi. Jedini poraz kod kuće imamo od Rada (1:3), ali igrali smo na terenu Vojne akademije. Oni su iskoristili svoje šanse, a mi smo promašili dve velike prilike na početku utakmice... Vojvodina, Crvena zvezda i Rad imaju stvarno dobre ekipe, pojedince. Neće nam biti lako, ali verujemo u sebe", kaže Dušan Todorović.

Upitan šta ih i kako savetuje Nikica Klinčarski, nekadašnji brzonogi fudbaler Partizana, Dušan odgovara da trener nema "čarobnu formulu", ali da zna da pogodi "u žicu".

"On je jako dobar trener. Ne motiviše nas posebno pred utakmice, jer mi smo Partizan, u svaku utakmicu ulazimo kao favorit. Kaže nam: 'Momci, samo igrajte fudbal. Šta god da se desi, ja sam tu, uz vas i iza vas'", prenosi Todorović.

Mladi štoper je u Partizanu od klinačkih dana. Ovo mu je osma godina kako nosi crno-beli dres. Prvi trener bio mu je Igor Spasić, kome duguje veliku zahvalnost, baš kao i Klinčarskom.

Pozicija štopera uvek je deficitarna u Partizanu.

"Prošao sam sve selekcije - od petlića, preko pionira i kadeta, sad sam u omladincima. Želja mi je da dođem do prvog tima Partizana, ali otom-potom, čekam svoju šansu. Mogu da igram i na poziciji zadnjeg veznog i beka, ali na ovoj sadašnjoj poziciji se najbolje osećam, volim kad imam slobodu u igri, kad imam loptu u nogama...", priča o sebi skromni Dušan.

Foto: Dušan Todorović

Idol mu je, kaže, Serhio Ramos, a od štopera koji su u ranije vreme nosili crno-beli dres, posebno ceni Bugarina Ivana Ivanova.

"On je odličan štoper, inteligentan, zna kako da se postavi... Ja igram sa obe noge, imam solidnu brzinu, voleo bih da kao i Ivanov, jednog dana 'čitamć igru rivala", dodaje Dušan.

Za razliku od priličnog broja mladih igrača, koji bi, prvom prilikom, voleli da odu u inostranstvu, Dušan ima drugačiju viziju.

"Pre svega, voleo bih da igram za prvi tim Partizana. To je moj klub, u njemu sam pola života. Nadam se da ću dobiti šansu, ja je čekam...", kaže ovaj 18-godišnjak, koji je i na širem spisku omladinskih reprezentativaca i čeka i taj poziv da igra za svoju zemlju

Ako i kada bude igrao za Partizan i ostavio trag, želja mu je da se oproba i u Bundesligi. Od inostranih klubova najviše voli minhenski Bajern, Real iz Madrida i Njukasl.

Dušan je redovni đak Pete ekonomske škole, završna godina.

Da li ti je nekad prošlo kroz glavu da ostaviš fudbal i budeš ekonomista?

"Ne, ne, nikada", odgovara kroz osmeh. "Dosta sam prošao u fudbalu i ne odustajem. Ja sam uporan. Volim fudbal najviše!".

Fudbaleri su često na stranicama tabloida i po tome što vole da izlaze u noćne klubove, splavove... Dušan odskače iz rama uobičajene slike.

"Ja sam povučeniji. Ne volim da izlazim, na splavovima nikad nisam bio. Odem kod drugara kada slave punolestvo, ali to je to. Posvećen sam fudbalu".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.