Izvor: Piplmetar.rs, 25.Jun.2023, 09:30

Duljaj o pet pojačanja: „Nije fontana želja, nego je neophodno“

Prozivkom igrača krenule su pripreme Partizana za narednu sezonu u kojoj će učestvovati u Superligi, Kupu Srbije, a u Evropi kreću od trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.
„Svi znamo da smo bili na četvrtoj poziciji, to je jedan od najgorih rezultata u istoriji Partizana u kojima sam nažalost i ja učestvovao. Ono što sam ja tražio od kluba je da tražimo profil igrača koji nemaju preko 30 godina, već da to budu igrači koji mogu da donesu novu energiju klubu i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << klub od njih profitira ukoliko se pokažu kvalitetnima“, rekao je Duljaj na konferenciji za medije.
Mnogo mladih igrača će konkuristai za prvi tim.
„Imamo dosta mladih igrača koji će konkurisati za prvi tim, što ne znači da će odmah uleteti u vatru, jer mora da se stvori jedan pozitivan ambijent. Svako ko može odmah biti konkurentan staviću ga da igra jer smo i mi tako odrasli ovde. Čeka ih izuzetno naporan rad, pokušaćemo da ih oslobodimo pritiska i da rastu uz malo iskusnije igrače koji će biti pored njih“, rekao je Duljaj.
„Imamo tri takmičenja, pokušaćemo da budemo konkurentni. Ne želim ništa da obećavam unapred, jedino mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, stručni štab i ljudi u klubu. Morao sam malo da ih nateram da radimo još jače i brže da ne bismo kasnili sa pojačanjima. Partizan mora biti jači, agresivniji, brzi i za to su nam potrebni i adekvatni igrači“, ističe trener Partizana.
Forsiranje mladih igrača je ključ sezone.
„Meni je cilj da afirmišemo mlade igrače, ali teško je da se uradi odjednom. Imamo primer Voždovca, sedam mladih igrača koji dve godine igraju zajedno. Partizan to ne može da trpi, međutim na mladima je fokus, to nije samo priča. Moramo se vratiti našim korenima„, istakao je Duljaj.
Dotakao se i planova i konsultacija sa generalnim direktorom Milošem Vazurom.
„Imao sam sastanak sa Vazurom. Ne čekamo kraj prelaznog roka kako bismo dovodili igrače već ćemo da uradimo do odlaska u Sloveniju kako ne bismo otišli na pripreme sa jednim timom i vratimo se sa drugima. Lakše je za rad“, naveo je Duljaj.
Za četvrto mesto u prethodnoj sezoni ne traži alibi.
„Može malo da nas raduje igra i kvalitet sa kraja sezone, međutim gleda se krajnji plasman, a to je četvrta pozicija koja nikoga ne raduje. Prvo mene, jer to nije ni u mom stilu ni u stilu Partizana. Dešavaju se i neke negativne stvari, ali ne tražim alibi, trudim se da trošim energiju samo na stvari na koje mogu da utiču, a to je teren“, kaže Duljaj.
Dotakao se i teme gde su pojačanja najpotrebnija i broja istih.
„Zvezda je dovela dosta igrača, ali mi treba da nas gledamo. Ja sam insistirao na profilu igrača koji su nam potrebni, posebno u veznom redu. Potrebno nam je četiri ili pet igrača. Mnogi će reći da ovo nije fontana želja, ali pojačanja su neopho

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.