Duljaj: Nismo bili četvrti od raspada Jugoslavije, to nikoga ne raduje

Izvor: B92, 26.Maj.2023, 13:01

Duljaj: Nismo bili četvrti od raspada Jugoslavije, to nikoga ne raduje

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da nikoga ne raduje što će ekipa takmičenje u Super ligi Srbije završiti na četvrtom mestu na tabeli.

"Ta četvrta pozicija nikoga ne raduje, nije prijatno. Od raspada Jugoslavije nismo bili na ovom mestu, izuzetno je teško i ne bežim od toga. Podigli smo nivo forme pred kraj prvesntva, nije na meni da kažem da li je igra bolja, to prepuštam ljudima koji gledaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan. Činjenica je da smo i protiv mnogo jačih timova igrali mnogo dobar fudbal", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana će sezonu završiti na četvrtom mestu na tabeli, a u poslednjem 37. kolu Super lige, u subotu od 19 časova na svom terenu igraju protiv Voždovca.



"Očekujem da izađemo motivisani, dres Partizana je izuzetno težak, bez obzira u kakvoj situaciji. Kultura Partizana nalaže da uvek idemo na pobedu, bez obzira da li smo u lakoj ili teškoj situaciji. Želimo da osvojimo tri boda, a važno je da to uradimo uz lepu i dobru igru",
naveo je trener crno-belih.

Duljaj je rekao da je igrače posebno motivisalo to što su navijači Partizana na rukometnoj utakmici protiv Vojvodine, ali i putem društvenih mreža pozivali da se dođe u subotu u Humsku.

"Posle toga, verujte mi, na treningu je juče pucalo, bilo je intenzivno i agresivno, u pozitivnom smislu. Obično kada su poslednje utakmice i sve završeno, imate mnogo povređenih igrača, crvene kartone, neko ranije ode kući. Sada su svi tu, osim ranije povređenih, niko nije otišao i to me raduje i daje mi nadu da ko god bude izašao na sutrašnji meč, da će dati sve od sebe", naveo je on.

Govoreći o sastavu, trener je rekao da neće mnogo kombinovati i da će igrati fudbaleri koji su izneli najveći teret sezone. Sigurno neće biti u timu Svetozar Marković, a neizvestan je nastup Lazara Pavlovića i Ljubomira Fejse. Dodao je da, osim ako se nešto nepredviđeno ne dogodi na današnjem treningu, zna sastav koji će igrati protiv Voždovca.

Na pitanje o protivniku, Duljaj je rekao da je to najmlađi tim u ligi koji se ne plaši da igra otvoreno.



"Igraju od golmana, žele otvorenu igru, ne boje se čak i ako pogreše. Mislim da će biti odlična utakmica, žele da se nadigravaju, a osećam da će biti mnogo šansi",
naveo je on.

U vezi budućnosti, Duljaj je rekao da će po završetku prvenstva razgovarati sa ljudima iz kluba i da mu je važan glas navijača i ljudi koji se razumeju u fudbal.

Upitan je i o kadetu Matiji Popoviću, koji dobro igra za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

"To ime se duže pominje, nećemo unapred da ga hvalimo, neka nastavi sa dobrim igrama, u sigurnim je rukama. Partizan ima dobru omladinsku školu, poslednjih godina mnogo igrača izlazi", rekao je Duljaj.

On je čestitao omladinskom timu Partizana osvajanje titule, prve posle 13 godine i plasman u omladinsku Ligu šampiona i istakao dobru saradnju sa stručnim štabom te ekipe.

Duljaj je pozvao navijače da dođu u subotu u Humsku i rekao: "Partizan je samo jedan, niko nije iznad kluba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

‘ČETVRTA POZICIJA NIKOGA NE RADUJE, NIJE PRIJATNO!’: Trener Partizana svestan u kakvoj se situaciji nalaze! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 26.Maj.2023

Izuzetno loša sezona za Partizan. Fudbaleri Partizana sezone će završiti kao 4. ekipa Superlige Srbije, što apsolutno niko nije očekivao. Na konferenciji za medije uoči susreta sa Voždovcem, Duljaj je govorio o njihovoj poziciji na tabeli, ali i o narednoj utakmici u okviru Superlige Srbije. ‘Ta...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.