Duljaj: Na štoperu i špicu tražimo pojačanja

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 19:27

Duljaj: Na štoperu i špicu tražimo pojačanja

Šef stručnog štaba crno-belih Igor Duljaj obratio se novinarima po dolasku na pripreme u Sloveniju gde će ekspedicija Partizana boraviti do 15. jula.

Kako je prošao put i kako ste zadovoljni uslovima?

"Putovali smo nekih 8 sati, brzo je prošlo bez velikih problema. Stigli smo i na trening koji je bio lakši, polako krećemo da se pripremamo za ono što nas čeka"

Poveli ste i mlade igrače poput Mirčetića, Aleksića i Trifunovića, kako su se oni adaptirali?
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Polako se privikavaju na ritam, došli su pre nekih desetak dana, velika je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala, naročito na fizičkom planu. Ima vremena za njih, polako će se uklopiti"

Kakva je situacija sa Frenkom Kanuteom?

"Sleteće u Beograd u nedelju, u ponedeljak će odraditi lekarske preglede i očekujemo ga ovde u ponedeljak uveče ili utorak ujutro. Dolazi sigurno, videli smo se i u Beogradu, pričali, on nije sporan u ovom trenutku"

Veliki broj fudbalera je napustio Partizan.

"Otišlo je nekoliko igrača koji su dug niz godina bili u Partizanu, naravno da su potrebne zamene za njih. Kanute dolazi, tu smo manje više popunjeni. Umesto Uroševića je stigao Antić, moraćemo na poziciji štopera i špica da tražimo pojačanja. Ono što je najvažnije je da i pored toga što nema mnogo vremena da se ne srlja u izboru igrača. Ako budemo malo kasnili, bolje je napraviti dobru analizu da bismo bili sigurni koji igrač može da podigne našu igru na viši nivo"

Stigao je i Aleksandar Jovanović, da li ga vidite kao prvi izbor na golu?

"Došao je kao pojačanje i sigurno da će imati prednost u odnosu na druge ali to ne znači da je bilo kome zagarantovano mesto. Radi se o kvalitetnom golmanu, navijači će se uveriti u njegove kvalitete"

Kakav tim očekujete da ćete sklopiti?

"Tražio sam od kluba da se nešto promeni, otišli su Andrade, Traore… Potrebna je nova krv, mladi igrači, momci od 24, 25 do 28 godina a ne fudbaleri koji su na zalasku karijere. Bacićemo akcenat na afirmaciju igrača kad god se otvori neka prilika"

Kakav Partizan navijači mogu da očekuju?

"Partizanovi navijači uvek mogu da očekuju dobar tim i dobre rezultate. Insistirao sam da probamo da napravimo miks mladih i iskusnih igrača, da budemo brži, da nađemo igrače koji mogu da ubrzaju igru Partizana. Da bi tim bio agresivan moraš da imaš agresivne igrače, da bi tim bio brz moraš da imaš brze igrače"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.