Duljaj: Moramo se vratiti našim korenima

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 11:56

Duljaj: Moramo se vratiti našim korenima

Trener Partizana Igor Duljaj kaže da taj tim u narednoj sezoni mora biti brži, jači i agresivniji.

Iza crno-belih je jako loša sezona, u kojoj su zauzeli četvrto mesto u Superligi, dovoljno za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.

"Imamo tri takmičenja, pokušaćemo da budemo konkurentni. Ne želim ništa da obećavam unapred, jedino mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, stručni štab i ljudi u klubu. Morao sam malo da ih nateram da radimo još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jače i brže da ne bismo kasnili sa pojačanjima. Partizan mora biti jači, agresivniji, brži i za to su nam potrebni i adekvatni igrači. Meni je cilj da afirmišemo mlade igrače, ali teško je to uraditi odjednom. Imamo primer Voždovca, sedam mladih igrača koji dve godine igraju zajedno. Partizan to ne može da trpi, međutim na mladima je fokus, to nije samo priča. Moramo se vratiti našim korenima", rekao je Duljaj.

Partizan radi na pojačanjima, koja bi trebalo da stignu na vreme.

"Imao sam sastanak sa Vazurom. Ne čekamo kraj prelaznog roka kako bismo dovodili igrače već ćemo to uraditi do odlaska u Sloveniju kako ne bismo otišli na pripreme sa jednim timom i vratimo se sa drugim. Lakše je za rad. Od igrača zavisi kakva će biti ekipa. Ono što dovodi publiku na stadion to je ekipa koja konstantno napada. Ko god je trener navijači to traže, da vide ekipu koja dominira. Pozivam navijače da dođu, neka pevaju šta god, samo da ih vidim. Samo dođite", dodao je on.

Ističe da su novi igrači preko potrebni

"Zvezda je dovela dosta igrača, ali mi treba da gledamo nas. Ja sam insistirao na profilu igrača koji su nam potrebni, posebno u veznom redu. Potrebno nam je četiri ili pet igrača. Mnogi će reći da ovo nije fontana želja, ali pojačanja su neophodna", kazao je Duljaj.

Sezona u Superligi startuje 22. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.