Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2020, 12:56

Drugoligaški Partizan

Novi Pazar, Gornji Milanovac, mučenje sa OFK Bačkom i Zlatiborom... A novajlije kasno stigle

Najavljen juriš na titulu pretvorio se u košmar. Hteo je Partizan da se trka sa Crvenom zvezdom, planirao još jedan plasman u Ligu Evrope, a ispalo je da ne može (lako) da izađe na kraj ni sa ekipama pristiglim iz nižeg ranga. Rivale koje bi na osnovu imena, tradicije i statusa u srpskom fudbalu trebalo da dobije s pola snage nije u stanju da razoruža kao nekad. Bez muke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Od mogućih 12, skupio je samo sedam bodova protiv četiri nova superligaša!? Utakmice koje bi po svim postulatima sporta trebalo da predstavljaju zagrevanje za jače izazove postale su negledljive navijačkim očima i dokaz da nešto ozbiljno ne štima u Humskoj 1. Susreti sa dojučerašnjim članovima Prve lige Srbije (drugi rang takmičenja) ukazuju na probleme ukoronjene toliko duboko da se ne mogu rešiti samo promenom trenera i(li) kadra. Možda bi nekih ljudi u i oko kluba.

Tek, nevolje su počele u Novom Pazaru. Desetoplasirani tim Prve lige, sklepan u hodu, desetak dana pred početak sezone, na kontre je ubio u pojam favorita i slavio 3:2, nateravši tadašnjeg šefa stručnog štaba Sava Miloševića na priznanje kako se poraz ne može objasniti fudbalskim detljima, te da su odnosi u ekipi poremećeni. Zvono za uzbunu očigledno nije bilo dovoljno snažno. Savo otišao, na klupu seo Aleksandar Stanojević i taman kad se očekivalo da probudi Partizan iz letargije kanal je postajao sve dublji.

Četiri prvenstvene utakmice vodio je Stanojević na početku povratničkog mandata. Tri protiv dojučerašnjih prvoligaša i jednu sa sastavom koji bi, da nije bilo širenja Superige, ispao u niži rang. Svaki put je bilo mučenje, što i sam strateg priznaje. Jedino je duel sa Radom (15. na tabeli prošle sezone, ispadanja ga spasila pandemija virusa korona) dobio rezultatski ubedljivo (3:0), mada je i tad škripalo u igri. A onda gostovanje Zlatiboru (gol za pobedu 1:0 delo Bibarsa Natha iz jedanaesterca deset minuta pre kraja), sudar sa OFK Bačkom na Topčiderskom brdu (2:1, uz devizu „spasavaj se ko može“ u poslednjih frtalj časa) i bledo izdanje u Gornjem Milanovcu (vođstvo u režiji Filipa Stevanovića poništio imenjak Antonijević u 80. minutu, uz napomenu da je Metalac do 1:1 stigao sa igračem manje).

Potpuni kolaps Parnog valjka.

Ni na ostalim utakmicama ove sezone nije blistao. Jedva je preokrenuo u Kruševcu, mučio se u Surdulici, poklekao u završnici susreta u Novom Sadu, što uz produžetke u Moldaviji i klaj-klaj varijantu u Belgiji otvara dilemu da li je spreman da igra na gostovanjima. Kao i da li je postojeći tim selektiran fudbalski i kakrakterno tako da može da dobija utakmice u serijama. Izgleda da ne može.

Ono što je navijačima bilo jasno još u julu, rukovodiocima se ukazalo kao saznanje tek u oktobru. Sa ogromnim zakašnjenjem osvežili su kadar, dovođenjem Filipa Holendera, Ivana Obradovića, Miloša Jojića i Svetozara Markovića, ponudili stručnom štabu više opcija i nametnuli bar dva pitanja. Zašto novajlije nisu dovedene ranije i da li posle tri kiksa u prvih deset kola bilo ko u Humskoj 1 zaista veruje da može do cilja projektovanog kovanicom, „titula je prioritet“?

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.