Drezgić: Gledao sam svaki meč Partizana, želim da igram

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 18:29

Drezgić: Gledao sam svaki meč Partizana, želim da igram

Juniori Partizana zauzeli su treće mesto na kvalifikacionom turniru Evrolige, koji se igrao u Beogradu.

Do treće pozicije crno-bele je vodio Savo Dregzić, koji se vratio iz SAD kako bi sa svojim vršanjacima igrao juniorsku Evroligu.

Perspektivni plejmejker dominirao nad konkurencijom, a Drezgić je bio glavni čovek Partizana i skoro sam je doveo tim do iznenađujuće pobede prvog dana nad Mega.

Drezgić je upisao 24 poena uz 6 skokova, 8 asistencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 5 ukradenih lopti za indeks korisnosto 45 u pobedi nad Megom 91:59.

Tokom grupne faze od tri utakmice, plejmejker visok 1,93 metra prosečno beležio 16,7 poena, 7,0 skokova, 4,7 asistencija i 3,3 ukradene lopte, a glavnu reč vodio je u borbi za treće mesto kada je u pobedi Partizana nad NGT tim Beograd 81:72, upisao dabl-dab.

Imao je 27 poena uz 10 skokova i sedam asistencija. Drezgiću je ovo treća ANGT sezona i on je prošle godine bio jedna od najvećih zvezda.

Beležio je 21,5 poena, 8,0 skokova i 6,8 asistencija, uključujući tripl-dabl od 27 poena, 12 skokova i 11 asistencija u utakmici za sedmo mesto protiv Venecije.

To je bio sedmi tripl-dabl u istoriji ANGT takmičenja, a taj učinak doneo je Drezgiću kratak boravak u seniorskom timu Partizana na kraju sezone 2022/23.

Debitovao za seniorski tim u februaru 2023. u utakmici Kupa Srbije protiv subotičkog Spartaka sa dva poena.

"Bilo je neverovatno iskustvo druženja sa najboljim igračima Evrope i trenerom kao što je Željko Obradović“, rekao je Drezgic za Evroligu.

Drezgić nije bio sasvim spreman da igra redovno za Obradovićev tim, pa je krajem 2023. otišao kod legendarnog trenera da porazgovara o situaciji.



"Razgovarao sam sa trenerom Obradovićem, a cilj je bio da igram što više i to mi je mnogo pomoglo
", prisetio se Drezgić.

Drezgić je krajem decembra odlučio da se uputi u Sjedinjene Države i igra košarku za srednju školu na Floridi kako bi mogao da razvije svoju igru i dobije drugačiju perspektivu.

"Igra je brža i dosta fiziči zahtevna. U Evropi se igra više taktički", rekao je Drezgić o stilu košarke u SAD.

Ali i mu je nedostajala Evropa.

"Definitivno navijači i atmosfera. To je nešto što nemate u Sjedinjenim Državama“, rekao je Drezigić, koji je pratio Partizan iako nije bio u Srbiji.

"Nisam propustio nijednu utakmicu otkako sam otišao. Gledam svaki meč", rekao je.

Drezgić je otkrio da povratak u Srbiju za ANGT Evrolige nikada nije bio pitanje.



"To je bilo planirano od početka i veoma sam srećan što sam kod kuće", rekao je Drezgić i objasnio koliko mu je značilo što je opet igrao za crno-bele.


"Mislim da je to nešto lepo. Volim ovaj klub, volim Partizan.”

Poslednja utakmica Partizanovih klinaca u grupnoj fazi privukla je pažnju jer i sedam igrača iz prvog tima Partizana gledalo ovaj duel. Tu su bili Pi Džej Dužer, Tristan Vukčević, Džejms Nanali, Bruno Kaboklo, Džejlin Smit, Frenk Kaminski Zek Ledej.

Doužer je čak nosio dres Drezgića.



"Zaista je mnogo značilo! Ne samo meni, već i celom timu. Zaista je bio poseban osećaj kada imaš sedam igrača Evrolige u prvom redu koji vas podržavaju i podržavaju. I želeo bih da im se zahvalim na tome"
, rekao je Drezgić.

Drezgić će se vratiti na Floridu posle ANGT i igraće sezonu u Sjedinjenim Državama, jasne su mu i dugoročne želje.

"Želja mi je da sa crno-belima igram pred najboljim navijačima na svetu", rekao je Drezgić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.