Dragan Todorić: Moramo da mislimo na budućnost

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Todorić: Moramo da mislimo na budućnost

Partizan je „štiklirao“ još jedan zacrtani cilj. Prvi je bio Top 16, drugi osvajanje Kupa Radivoja Koraća, treći plasman na fajnal-for NLB lige, da bi se u međuvremenu javio još jedan – osvojiti prvo mesto na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja. Očekuje se da i ovaj cilj bude overen večeras u „Pioniru“ protiv Cibone.
Takođe, malo nedostaje pa da se ozvaniči i učešće u Evroligi naredne sezone, pa ostaje još „samo“ da se osvoje titule prvaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << NLB lige i domaćeg šampionata.

Dragan Todorić, sportski direktor crno-belih, u najavi skorog početka Superlige zadovoljno je analizirao dosadašnji učinak kluba i najavio nove ambicije.
- Kao što sam već pričao, u Evropi smo ostvarili rezultat shodno ambicijama i renomeu kluba. S obzirom da smo ušli sa potpuno novim timom, postigli smo dobar rezultat, a posebno me raduje što u ostalim takmičenjima ostvarujemo sve planirano. Zna se da nam je cilj bio da igramo na fajnal-foru NLB lige, da uzmemo domaći Kup i da probamo deseti put za redom da postanemo šampioni naše zemlje.
Iako je do juna, kada se završava sezona, ostalo još mnogo, Todorić je izneo očekivanja pred Superligu:
- Mislim da će u odnosu na prethodne godine domaće takmičenje biti dosta interesantnije, kako borba za prvaka, tako i za mesto koje vodi u NLB ligu. Nadam se da ćemo svi koji učestvujemo u domaćoj ligi, svako sa svojim navijačima, doprineti da takmičenje bude afirmativno i da se vrati na mesto koje zaslužuje. Jer, znamo da je srpska liga bilo jedno od najkvalitetnijih klupskih takmičenja. Mislim da ove godine imamo šansu da se vratimo tamo gde smo bili – priča Todorić.
Partizan MTS će u Superligi biti rasterećeniji s obzirom da mu se zbog broja bodova Evroliga sledeće sezone i te kako smeši.
- Mi smo i prošle godine imali garantovano učešće u Evroligi pa je opet bilo napeto u domaćem takmičenju, tako da to što imamo veliku prednost ništa neće promeniti. Računam na to da će tenzija biti velika, ali u granicama sporta. Očekujem jako zanimljivo prvenstvo. Ono što me raduje je što ćemo u startu veliku bodovnu prednost u nekim utakmicama koje su, kako se kaže unapred dobijene, iskoristiti da dati priliku mlađim igračima. Ipak, moramo da vodimo računa i o budućim godinama.
Čovek koji je učestvovao u osvajanju svih Partizanovih trofeja, istakao je da je su svi timovi koji su igrali NLB ligu, plus FMP, ozbiljni kandidati za visok plasman:
- Ne smemo da zaboravimo ni Metalac koji sigurno želi da se pojača u prelaznom roku, a i svi znamo da je dvorana u Valjevu vruća. Dakle, imaćemo šest timova koji će se boriti za četiri mesta. Naravno da ne potcenjujem preostala dva tima, OKK Beograd i Mega Vizuru, ali oni imaju manje šanse u odnosu na ostale. Mislim da će se voditi velika bitka.
U sredu o prekobrojnom strancu
Pred stručnim štabom i rukovodstvom kluba je ponovo teška odluka – koji od petorice stranaca (Veseli, Gist, Džavaji, Džerels i Klobučar) neće biti licenciran za Superligu!
- U sredu će javnost biti obaveštena koji igrač neće biti u timu. Pre toga ne mogu ništa da vam kažem – najavio je Dragan Todorić odluku.
Podsetimo, Vlada Jovanović na jednog od petorice nije mogao da računa na Kupu Radivoja Koraća, kada je u civilu presedeo Jaka Klobučar
Samo kvalitet odlučuje
Dragan Todorić je govorio i o tome koji su koraci preduzeti da bi Superliga bila maskimalno regularna.
- Imali smo seriju sastanaka, svakih sedam dana od novembra i mislim da smo dosta toga uradili po pitanju regularnosti. Sigurno je samo da će svi timovi imati podjednake uslove i da će samo kvalitet timova na parketu odlučivati o plasmanu.


Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.