Dragan Mance  legenda živi

Izvor: B92, 03.Sep.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Mance " legenda živi

Na današnji dan pre 29 godina poginuo je jedan od najtalentovanijih fudbalera Partizana – Dragan Mance.

Iako je imao nepune 23 godine, Mance je već bio omiljeni sin "juga", momak kome su se divili i navijači najvećih rivala u SFRJ.

Džejms Din srpskog fudbala, poginuo je u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd – Novi Sad žurivši da ne zakasni na trening. Septembar je bio mesec kada se Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rodio, prešao u Partizan i nažalost, mesec kada je okončao svoj mladi život. Tada je prešao u legendu.

Dragan Mance je rođen 26. septembra 1962. godine u Beogradu. Fudbal je počeo da igra u Galenici (sadašnji FK Zemun) kao petlić.

Svojom ogromnom voljom, zalaganjem i posebno osećajem za gol, brzo je prelazio iz selekcije u selekciju, tako da je, već sa nepunih 17 godina postao prvotimac tadašnjeg zemunskog drugoligaša. Nošen snagom svog raskošnog talenta i ljubavlju preama crno-beloj boji, 15. septembra 1980. prelazi u Partizan.

Za Partizan je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Igrao je 4 puta za A, 7 puta za mladu i 2 puta za olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.

Živeo je u Zemunu sa ocem Ferdinandom (pokojni), majkom Dušankom i mlađim bratom Goranom (i danas radi u Partizanu). Bio je neoženjen.

Poslednji gol u dresu Partizana je postigao u prvenstvenom meču Partizan – Budućnost 2:1 odigranom na stadionu JNA, 1. septembra, samo tri dana pre svoje smrti. Gol je postigao iz penala u osmom minutu igre.

Danas je održan dvadesetdevetogodišnji pomen, kome su prisustvovali, uz užu porodicu, njegovi nekadašnji drugovi, navijači i ljudi iz Partizana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Legenda živi: 29 godina od smrti Dragana Mancea

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2014

Na današnji dan pre 29 godina poginuo je jedan od najtalentovanijih fudbalera Partizana Dragan Mance...Dragan Mance i dalje u srcima "Grobara".. ..Iako je imao nepune 23 godine, Mance je već bio omiljeni sin "juga", momak kome su se divili i navijači najvećih rivala u SFRJ. Džejms Din srpskog fudbala,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.