Dostojan otpor šampionu

Izvor: KGsport.info, 28.Mar.2018, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dostojan otpor šampionu

Iako su hrabro startovali i bili u najmanju ruku ravnopravni sve do sredine treće četvrtine, vaterpolisti KVK Radničkog poraženi su na superligaškoj premijeri od branioca titule, beogradskog Partizana, na svom bazenu, rezultatom 5:11 (1:2, 3:3, 1:3, 0:3).
Elitni vaterpolo se posle dve godine vratio u Kragujevac i u fino popunjenom „Parku“ opravdao očekivanja. Najmlađi sastav u ligi, gotovo u potpunosti ponikao u kragujevačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << vaterpolo školi, od samog starta pokazivao je da je željan dokazivanja i nadmeravanja sa jednim od najtrofejnijih svetskih timova.
Prvo poluvreme bilo je izuzetno uzbudljivo. „Crno-beli“ su u većem delu bili u blagoj prednosti, a Radnički im je sve vreme disao za vratom, propustivši nekoliko prilika da povede, ali i da izjednači u finišu, pa su favorizovani gosti na odmor otišli sa samo golom prednosti – 5:4.
Već u prvom napadu u drugom poluvremenu domaći su uspeli da nadoknade propušteno i izjednače pogotkom Francuza Gijoma Dinoa (5:5), ali se ispostavilo da je to bilo sve što su uspeli da urade. Znatno iskusniji rival uspeo je da iskoristi svaku svoju šansu i opterećenost faulovima ključnih igrača Radničkog, pa je do kraja vezao šest golova i stigao do pobede.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je novajlija, 24-godišnji Mađar Dori Farkaš sa tri postignuta gola, a pratili su ga Lukić i Andrejević sa po dva. Na drugoj strani Dino je postigao dva pogotka, a u strelce su se upisali i Stanojević, Ganić i Šakenov.
Na poluvremenu susreta publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila juniore Radničkog, osvajače Kupa Srbije.
Radnički – Partizan 5:11 (1:2, 3:3, 1:3, 0:3)
KRAGUJEVAC
Bazen: SC Park.
Gledalaca: 300.
Sudije: Stanojević (Jagodina) i Raković (Beograd).
Isključenja: Radnički 15, Partizan 14.
RADNIČKI: Gavrilović, Tanasijević, Stanojević 1, Ganić 1, Metodiev, Mitrović, Šakenov 1, Dino 2, Panić, Vulović, Manić, Radovanlija, Đerković,Stjepanović. Trener: Stevanović
PARTIZAN: Rističević, Kasum, F. Janković, Lukić 2, Lazić 1, Farkaš 3, M.Janković, Andrejević 2, Manojlović, Radanović, Radonjić 1, Aksentijević 1, Belopavlović, Vučinić 1. Trener: Ćirić
U drugom kolu vaterpolisti Radničkog će 11. aprila gostovati Zemun Bosalu.
Izvor i foto: KVK Radnički
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Partizan do pobede na "mađarskim krilima"

Izvor: Mondo, 29.Mar.2018, 10:03

Pred početak Superlige, u Vaterpolo klub Partizan došao 24-godišnji Mađar Farkaš Dori. Već protiv Radničkog u Kragujevcu pokazao da će biti veliko pojačanje...Foto: MN Press..Partizan je počeo odbranu titulu prvaka Srtbije pobedom nad Radničkim u Kragujevcu u sredu uveče 11:5 (2:1,3:3,3:1,3:0)...Bio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.