Izvor: Luftika.rs, 22.Jun.2021, 09:55

Dokazi o sprezi vlasti i Velje Nevolje danas stižu u MUP

Koliko god vlast na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ukazivala na zla koja je činio klan Veljka Belivuka, isto toliko se govori i o tome da nema tog velikog kriminalca i velikih zlodela iza kojih ne stoji makar neko iz državnog vrha.
Da je Belivukova ekipa sejala užase, svima je jasno, ali danas postoji šansa da se rasvetli ona druga strana medalje jer će MUP dobiti dokaze o sprezi vlasti i Velje Nevolje.
Profesor Vladimir Vuletić, koji je proteklih meseci u više >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << navrata govorio o zloupotrebama u FK Partizan, ali i kriminalnim radnjama Veljka Belivuka, dostaviće danas Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) dokaze o povezanosti između visokih funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) i uhapšenog vođe navijača.
Kako piše Nova.rs, Vuletić će danas u podne dostaviti dokaze o povezanosti između pojedinih funkcionera vladajuće stranke i pripadnika grupe Velje Nevolje. Naime, radi se o dokazima koji se odnose na restoran na Partizanovom stadionu, a u kome je, nakon pada klana Velje Nevolje, pronađen sakriveni bunker, u kome je pronađen snajper.
Kako su mediji ranije preneli, tada je uz snajper nađeno i sedam različitih cevi, najsavremenija optika, kao i meci koji probijaju blindirano vozilo i pancir. Inače, reč je o bunkeru koji se nalazi na stadionu, a koji su koristili pripadnici grupe Veljka Belivuka.
Zamenik načelnika UKP i vršilac dužnosti načelnika SBPOK Ninoslav Cmolić, ubrzo nakon pronalaska bunkera, otkrio je šta se nalazilo u njemu.
„Pronašli smo izvesnu količinu narkotika, oružja, materijalnih i bioloških tragova. Ono što smo tražili – mi smo to i našli. A, to se vezuje za najveća krivična dela, ubistva i sakaćenja ljudi. U šteku na stadionu Partizana je zatečeno 10, 15 osoba, ali oni nisu članovi ove kriminalne grupe, samo su legitimisani. Sam stadion Partizana ima mnogo tih, što skrivenih, što neskrivenih prostorija, to ćemo tek utvrditi. To nije bunker, već ozbiljno opremljena prostorija koja je njima data na korišćenje. I to treba pitati upravu Partizana zašto su ih dobili“, istakao je Cmolić ranije.
Podsetimo, Vuletić, koji će danas SBPOK-u priložiti dokaze o vezi između restorana na stadionu Partizana i funkcionera SNS, proteklih meseci u više navrata je govorio o kriminalnim aktivnostima pomenute grupe, ali i njihovoj saradnji sa visokim funkcionerima.
Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe „Principi“ uhapšen je zajedno sa još 21 osobom 4. februara 2021. godine u velikoj akciji MUP i BIA. Na teret im se stavlja izvršenje nekih od najtežih krivičnih dela, među kojima su otmice, ubistva i iznude. Policija, u saradnji sa tužilaštvom, od tada prikuplja dokaze protiv Belivuka i ostalih osumnjičenih, kako bi Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu, a Specijalni sud ih eventualno osudio.
U prilog tome kako se vodi istraga, govori i činjenica da je u Belivukovoj kući u Ritopeku, čak dva i po meseca nakon hapšenja njegove grupe, pronađena tajna podzemna prostorija u produžetku garaže.
– Ta prostorija je odvojena pokretnim zidom koji se pomera na šinama. Iza zida se nalazi blindirana vrata kroz koja se ulazi u skrivenu odaju. U toj prostoriji pronađeni su orman i sanduk u kojima je bilo brojno oružje snajper sa durbinom, automatske puške, škorpioni… Za istražitelje najvažnije što je pronađeno su izvesni tragovi koji upućuju da su u skrivenoj podzemnoj prostoriji vršene likvidacije. Ti pronađeni tragovi će biti detaljno veštačeni – nezvanične informacije preneo je NIN.
Vučić da svedoči pred Tužilaštvom zbog izjava o pravljenju ćevapa, Zviceru i Belivuku

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.