Dok igra Igor, igra i BATE: Gol i asistencija legende!

Izvor: Mondo, 24.Jul.2019, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok igra Igor, igra i BATE: Gol i asistencija legende!

Igrao je protiv Partizana, igrao je protiv Crvene zvezde, a igra i ovog leta u još jednom pohodu Belorusa ka jeseni u Evropi.

U pohodu na šesti plasman u Ligu šampiona, ili bar treću uzastopnu jesen u Evropi ako to na kraju bude Liga Evrope, fudbaleri BATE Borisova ponovo su se oslonili na kapitena Igora Staseviča.

Ovaj 33-godišnji veteran beloruskog fudbala postigao je gol za vođstvo i asistirao potom za minimalnu pobedu žuto-plavih na otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Na "Borisov areni": BATE - Rosenborg 2:1 (1:1).

Stasevič je večeras zabeležio 54. gol i 114. asistenciju na 362. utakmici za BATE. Rođen je 21. oktobra 1985. u Borisovu.

Izjednačenje norveškom šampionu i solidnu poziciju pred duel naredne srede na "Lerkendalu" doneo je Anders Konradsen u 25. minutu, na pas Vegara Jugena Hedenštada, ali je poslednju reč imao Maksim Skaviš.

Napadač ekipe Aleksa Bage u 51. minutu postigao je prvi evro-pogodak ove godine, nakon šest u prvenstvu Belorusije koje je u toku.

Stasevič, koji se borio i sa Partizanom u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona na leto 2015. i sa Crvenom zvezdom u grupnoj fazi Lige Evrope na jesen 2017. bio je asistent u obe utakmice prve runde kvalifikacija, u kojoj je BATE odigrao 1:1 kod kuće protiv Pjasta i pobedio 1:2 u revanšu u Gljivicama.

Belorusi su igrali Ligu šampiona u sezonama 2008/09, 2011/12, 2012/13, 2014/15 i 2015/16.

Baga je počeo utakmicu sa trojicom srpskih internacionalaca u startnoj postavi, Aleksandrom Filipovićem, Slobodanom Simovićem i Nemanjom Milićem, kojeg je u 78. minutu zamenio francuski napadača Erven Mukam.

Rezultati 2. kola:

sreda

BATE Borisov - Rosenborg 2:1 (1:1)

/Stasevič pen 5, Skaviš 51 - Konradsen 25/

u toku

Kluž - Makabi Tel Aviv 1:0 (1:0)

/Omrani 22/

Ferencvaroš - Valeta 2:0 (2:0)

/Dvali 19, Lanzafame pen 36/

Maribor - AIK Stokholm 1:1 (1:0)

/Kronaveter 6 - Goitom 28/

Crvena zvezda - HJK Helsinki UŽIVO

Seltik - Nome Kalju u toku

Dandalk - Karabag u toku

Pročitajte izveštaje sa prvih utakmica druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona odigranih u utorak uveče, kada je potencijalni rival Crvene zvezde u narednom kolu praktično obezbedio prolaz dalje, ali ostao bez dva važna igrača.

Iste večeri u Tbilisiju, fudbaler zagrebačkog Dinama izgubio je deo uha tokom utakmice sa Saburtalom.

Ove srede uveče odigrana je i utakmica kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojoj je Slovan u Bratislavi bez dvojice srpskih fudbalera savladao kosovski Feronikeli.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.