Dojčilović najbolji u oktobru

Izvor: B92, 09.Nov.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dojčilović najbolji u oktobru

Korektor Smedereva Radosav Dojčilović najbolji je igrač Viner Štetiše lige za mesec oktobar.

On je bio najzaslužniji za silovit start svog tima, koji je prošlog meseca bio hit šampionata. Smederevci, novajlije u Super ligi, u prva dva kola su na svom terenu iznenadile favorizovani Radnički (3:0), a potom su bili ubedljivi i protiv Vojvodine (3:0). Oba puta Dojčilović je bio najbolji igrač tih mečeva. Jedini poraz u dosadašnjem toku šampionata Smederevo je doživelo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na gostovanju Partizanu (1:3).

"Ovo mi je prvo priznanje koje sam dobio u dosadašnjoj karijeri. Iskren da budem, nisam ga očekivao i zbog toga sam presrećan. Bez mojih drugova iz ekipe sigurno ga ne bih zaslužio. Zbog toga im se zahvaljujem,” rekao je Dojčilović, koji već petu sezonu za redom nosi dres Smedereva.

Radosav Dojčilović posle tri kola deli prvo mesto sa klupskim drugom Uglješom Pešutom na listi najboljih servera sa prosekom od 0,6 asova po setu a treće mesto sa 0,8 blokova po setu. Trenutno je među pet prvih poentera lige sa 54 poena (5,4 po setu).

Posle četvrtog kola Smederevo je ponovo lider. Smederevci su na svom terenu osvojili sva tri boda protiv Ribnice (3:1), pa su na čelu tabele zajedno sa Crvenom zvezdom, sa skorom od tri pobede i jednog poraza i devet osvojenih bodova. Smederevci imaju bolji set količnik od beogradskih crveno-belih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.