Dobar znak ili maler za Partizan: Pade tvrđava!

Izvor: Mondo, 27.Avg.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar znak ili maler za Partizan: Pade tvrđava!

Crno-beli su pred put u Istanbul na "meč sezone" zabeležili pobedu nad Mačvom u gostima i saznali za istorijski poraz Bešiktaša u turskoj Superligi.

Drugu godinu zaredom, fudbaleri Partizana uspeli su da osvoje tri boda u Šapcu nakon što su gubili na poluvremenu.

"Ukazao nam je na greške iz prvog poluvremena. Stvarno smo drugo poluvreme igrali odlično i verovali u preokret", naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Danilo Pantić razgovor sa trenerom Zoranom Mirkovićem kao presudan za preokret koji je usledio u nastavku.

"Teška utakmica sa puno duela. Protivnik je ušao jako bez ikakvog respekta po nas, ali smo ipak dominirali tokom cele utakmice. Gol posle penala  je pokvario utisak prvog poluvremena. Bilo je veoma teško za igru, protivnik je pravio faulove i prekidao napade u ranoj fazi", ocenio je Pantić, strelac gola za vođstvo u 81. nakon čega je konačan rezultat postavio Rikardo Gomeš pet minuta kasnije.

MAČVA - PARTIZAN 1:3 (1:0)



Izvor: YouTube

Gol sam posvetio celoj mojoj ekipi. Volim bitne golove da proslavljam sa mojim saigračima, jer samo mi znamo koliko nam znači svaki gol i pobeda. Ovo je veoma bitan gol za mene, mnogo sam ga želeo u tom trenutku, rekao je Pantić.

ShareFacebookTwitter

Pobeda nad Mačvom u Superligi svakako je prijala crno-belima pred put u Istanbul na "meč sezone", zakazan za četvrtak u 20 časova uz direktan prenos na RTS.

"Znali smo od same pripreme utakmice da će ovo biti jedno od najneugodnijih gostovanja u našoj ligi. Spremni smo bili na jednu fajtersku utakmicu bez mnogo fudbala što se vidi i po broju kartona koje smo i mi i oni dobili. Što se tiče mog gola, lepa akcija i još lepši centaršut Đoleta  Ivanovića koji je pokrenuo našu ekipu", rekao je  Nemanja Nikolić, koji je pogotkom u 68. minutu najavio potpuni preokret u finišu za novih 1:3 kraj Save.

Kraj Bosfora, takođe u nedelju, poptuno drugačija priča.

Fudbaleri Bešiktaša ne samo da nisu zabeležili pobedu pred duel sa beogradskim crno-belima u revanšu plej-ofa Lige Evrope, već su doživeli PRVI prvenstveni poraz na "Vodafone areni" otvorenoj u aprilu 2016. godine!

Iako su nastupili u gotovo najjačem sastavu, ali bez kapitena Tolge Zengina na golu, istanbulski crno-beli prekinuli su impresivan niz od 38 susreta u turskoj Superligi bez poraza kod kuće.

BEŠIKTAŠ - ANTALIJASPOR 2:3 (1:3)



Izvor: YouTube

Da li je ovo dobar ili loš znak za beogradske crno-bele? Postoji samo jedan način da saznamo, ali iz svega može se zaključiti da se Gunešov tim ne nalazi u formi od koje podilazi jeza i kakvom su, recimo, zabeležili skor 7-5-1 u Evropi na istom stadionu.

Bešiktaš: Juvakuran - Erkin, Pepe, Vida (od 56. Vida), Adrijano - Ozjakup, Medel - Kvarežma (od 90. Tore), Arslan (od 36. Gonul), Babel - Negredo.

Računajući sva takmičenja (prvenstvo, Kup, Liga šampiona, Liga Evrope, kvalifikacije), ovo je bio tek TREĆI poraz "orlova" kod kuće od gala otvaranja 18. aprila 2016. i pobede nad Bursasporom od 3:2.

Na stadionu kapaciteta 41.903 mesta posle Fenerbahčea (5. 2. 2017. - 0:1, Kup) i Bajern Minhena (14. 3. 2018. - 1:3, Liga šampiona), pobedila je i Antalijaspor rezultatom 2:3 nakon što je već posle pola časa igre na semaforu pisalo 1:3.

Mladi, 20-godišnji golman Utku Jivakuran imao je deprimirajući debi u Superligi nakon što je tri puta branio za prvi tim Bešiktaša u Kupu. Nije odbranio nijedan od prva tri šuta gostiju, potom se malo iskupio sa dve odbrane do kraja meča, Alvaro Negredo je pogodio u prvom poluvremenu za 1:2, a surovu inicijativu domaćina u nastavku uspeo u minimalan poraz da pretvori štoper Pepe, što nije bilo dovoljno za nastavak impresivne serije rezultata.

"Očekuje nas takođe veoma teška utakmica, ali smo pokazali u Beogradu da možemo i umemo da se nosimo sa jakim protivnicima. Tako da imamo pravo da sa punom dozom optimizma odemo u Istanbul na megdan Partizanu", rekao je Nikolić, koji je oporavak od povrede kolena "proslavio" golom u Superligi i ponudio treneru Mirkoviću još jednu opciju pred meč podno Taksima.

Foto: Chris McGrath/Getty Images/Guliver

S obzirom na to da je poput Karijusa došao u Bešiktaš između dve utakmice plej-ofa Lige Evrope, ni Adem Ljajić neće imati pravo nastupa protiv kluba u kom je počeo karijeru, Partizana.

Guneš nije odmarao veterana Zengina, koji je branio u Humskoj prošlog četvrtka i solidno doprineo da rezultat bude 1:1, već je bio prinuđen da se odluči za Juvakurana. Iako je u međuvremenu u klub pompezno stigao Liverpulov "višak" Loris Karijus, trener Bešiktaša nije mogao da računa na njega za meč sa Antalijasporom, a neće ga imati na raspolaganju ni za revanš sa Partizanom.

To otvara pitanje da li će Zengin uspeti da se oporavi do četvrtka ili će o jeseni u Evropi odlučivati Juvakuran...

S druge strane stajaće standardni čuvar mreže beogradskih crno-belih, Vladimir Stojković, koji je svojevremeno bio blizu prelaska u Bešiktaš, ali se posle Makabija iz Haife odlučio za Notingem Forest.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pantić: "Igrali su bez respekta, ali smo dominirali"

Izvor: Sportske.net, 27.Avg.2018

Eho pobede u Šapcu...Partizan je posle preokreta savladao Mačvu u Šapcu sa 3:1, a vinovnik preokreta bio je strelac drugog gola Danilo Pantić...Vezista je prokomentarisao utakmicu istakavši da ih protivnici nisu štedeli......."Teška utakmica sa puno duela. Protivnik je ušao jako bez ikakvog respekta...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.