Đurić: Uvrede Lukiću ispod nivoa

Izvor: B92, 13.Nov.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: "Uvrede Lukiću ispod nivoa"

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić izjavio je da nema opravdanja za gest igrača posle meča Lav Kupa Srbije u Nišu sa Sinđelićem,

Fudbaleri Partizana su se tada pridružili navijačima u pevanju pesme u kojoj se vređa predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Ipak, Đurić je istakao da je provokacija došla iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvene zvezde, pošto su mediji preneli izjave čelnika 'crveno-belih' da ne priznaju titulu Partizanu.

Đurić je istakao da ne podržava postupak fudbalera Partizana.

"Takve stvare nisu u redu, igrači zaslužuju sve kritike za ovakav nepromišljen potez, nikako ne podržavam šta su uradili. Video sam da se Marko Jovanović izvinio, to mi je drago i mogu da obećam da se fudbalerima Partizana tako nešto neće ponoviti. Njima bi trebalo da je jedini posao da igraju na terenu. Ovo je bilo ispod našeg nivoa”, rekao je Đurić.

Prvi čovek državnog prvaka, ipak, smatra da je prva provokacija tog dana stigla iz rivalskog tabora.

"Da ponovim: ne podržavam, ružno je i to nije opravdanje, ali tog dana su novine objavile priču čelnika Zvezde kako ne priznaje titulu Partizanu. Siguran sam da je to isprovociralo i navijače i fudbalere za onakvu reakciju”, tvrdi Đurić.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je u pitanju bila nepromišljenost njegovih igrača.

"Nepromišljenost. Mislim da momci nisu bili ni svesni toga šta pevaju, niti su razmišljali o posledicama. Ponelo ih je pevanje sa navijačima i mogu samo da ponovim ono što je rekao Marko Jovanović, da nije bilo zle namere, da nije bilo želje da se vređa Lukić”, rekao je Stanojević.

Disciplinski sudija FSS Slobodan Pajević rekao je da je će se u sredu razmatrati da li će i kako će Partizan biti kažnjen.

"Odluku ne donosim ja, nego disciplinska komisija. Sastaćemo se u sredu i tada ćemo razmatrati dalje poteze. Ne mogu u svoje ime ništa da komentarišem, pogotovo što ne znam sve činjenice ", rekao je Pajević.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.