Đurić: Partizan mora da napadne

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Partizan mora da napadne


Partizan mora da napadne! Dragan Đurić nema drugu opciju iako je progutao knedlu kad je čuo kakve su timove saopštili Aleksandar Stanojević i Robert Prosinečki za derbi Kupa Srbije.
- Mislim da će ova utakmica proći >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << bez velike igre s obzirom na to da oba trenera idu u taktičko nadmudrivanje i nadigravanje. Ja sam želeo da oba tima igraju napadački, ali na osnovu saznanja u kojim će sastavima igrati, nisam siguran da će tako i biti – konkretan je Dragan Đurić.
Predsednik Partizana ubeđen je da je tim koji je protekle zime dopunio Tejgom, Adijom i Vukićem bolji od večitog rivala:
- Imamo odličan tim koji čini 25 kvalitetnih fudbalera i zato kažem da bih voleo da to i potvrdimo na terenu. Mislim da bismo morali da iskoristimo prednosti i to što u ovom trenutku imamo najbolje igrače u Srbiji. Zato i treba da igramo napadački.
Đurić je svestan da Crvena zvezda ima iste ambicije i da kvalitetniji tim ne mora uvek i da pobedi u derbi mečevima. O večitom rivalu ne želi da priča:
- Obzirom na igre, ne mogu ništa da pričam. Ovo je utakmica u kojoj i srećne okolnosti mogu da utiču na ishod, ali uprkos tome, ubeđen sam da je sve u našim rukama...

Pitali smo predsednika Partizana kad mu je bilo najteže na derbiju. Pomenuo je meč u kojem je u njegovoj fotelji sedeo Tomislav Karadžić:
- Najteže mi je bilo kad smo izgubili na Marakani 4:2. Ubeđen sam da su nas dobili samo zahvaljujući boljoj taktici... Tad nisam bio predsednik – podsetio je kroz osmeh...
Prisetio se Đurić da je tada Slaviša Jokanović bio trener crno-belih, a na pitanje kad mu je bilo najlepše, dugo je razmišljao:
- U ulozi predsednika lepo mi je bilo na svih šest derbi mečeva... Možda sam bio najradosniji posle poslednjeg kad smo Crvenu zvezdu dobili 1:0 na Marakani mada smo morali taj meč da pobedimo ubedljivije. Zato sam i rekao da treba iskoristiti sve svoje prednosti nad večitim rivalom kao što ih je nekada davno koristila Zvezda...
Predsednik Partizana ne strahuje da bi skidanje ograde sa istočne i zapadne tribine stadiona u Humskoj 1 sutra moglo da predstavlja izuzetan rizik:
- Ne plaši me to uopšte, šta više, mislim da bi svi klubovi u Srbiji morali da slede naš primer i skrate ograde na svojim tribinama, ali i da se potrude da organizuju utakmice kako treba. Imaćemo pojačanu redarsku službu, organi reda su tu takođe i hoću da verujem da će svi koji dođu sutra na stadion doći isključivo iz razloga da bi uživali u fudbalu i da bi navijali za svoj klub.
Đurić sumnja da bi navijači mogli da naprave incident bilo koje vrste na sutrašnjem polufinalu Kupa Srbije:
- Navijači su deo tima! Za ove tri godine koliko sam predsednik, Grobari su uvek bili naš 12. igrač i sa te strane uopšte ne sumnjam da će i sutra fer i korektno bodriti Partizan – zaključio je Dragan Đurić verujući da će se radovati prvoj pobedi u Kup mečevima.

Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.