Đurić Nikoliću: Čeka te pakao

Izvor: B92, 16.Dec.2013, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić Nikoliću: Čeka te pakao

Fudbalski klub Partizan postavio je i zvanično Marka Nikolića za novog trenera, dok je sa Vukom Rašovićem raskinut ugovor.

Doskorašnji trener Vojvodine predstavljen je u Humskoj, a rad sa ekipom preuzeće od starta zimskih priprema.

Ugovor sa Nikolićem potpisan je na dve i po godine.

Dosadašnji trener crno-belih Vuk Rašović, koji se trenutno nalazi van zemlje, informisan je o raskidu ugovora telefonom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Predsednik kluba Dragan Đurić rekao je da je Rašović smenjen jednoglasno na sednici Upravnog odbora, ali da su mu svi odali priznanje za dobar posao.

"Rašović je dete Partizana. Prošao je sve selekcije i trenirao je Teleoptik. Tu je napravio veliku stvar za nas, napravio je mnogo igrača i na tome smo mu zahvalni. Došao je u prvi tim u teškom trenutku, ali je uradio veliku stvar. Osvojili smo titulu, koja nam je veoma značila i koja nam je dala podsticaj da razmišljamo i o sedmoj titulu u nizu", rekao je Đurić.

Prvi čovek Partizana objasnio je i zašto je Rašović smenjen ako je ocenjeno da je dobro radio.

"Pritisak koji je postojao i niz okolnosti koje su uticale na rad trenera su doveli do razmišljanja ljudi iz UO da je potrebna promena. Igra nije bila na očekivanom nivou, ispali smo iz Evrope. Retko koji trener se sreće sa pritiskom koji je Rašović imao“.

Predsednik crno-belih kazao je da Rašović sada "može da bira" mesto u klubu na kome će raditi. Đurić je rekao i da će novom treneru biti jako teško.

"Rekao sam mu da dolazi u pakao. Dolazi u klub u kome moraju da se osvajaju titule. On je izvanredan trener. Pratili smo ga i prethodnih godina, ali se nisu sklopile kockice. Možda bi za njega bilo lakše da je došao pre dve godine, ali sudbina je čudna. Gde god da je radio napravio je rezultat i nadam se da će doneti titulu Partizanu", rekao je Đurić.

Predsednik Partizana rekao je i da klub neće imati problema da obezbedi budžet za zimski prelazni rok, iako je naglasio da on nije veliki. Mediji već skoro dva meseca najavljuju da će Nikolić preći u Partizan, ali je Đurić rekao da to nije tačno.

"Mi smo sa Nikolićem prvi put kontaktirali pre osam dana. On je pre deset dana podneo ostavku u Vojvodini i posle toga smo se dogovorili".

Partizan je jesenji šampion Superlige sa 33 boda, jednim više od Crvene zvezde, ali je ove jeseni izgubio znatno više bodova nego u prethodnim sezonama.

Nikolić je podneo ostavku u Vojvodini na kraju polusezone, u kojoj je novosadski klub osvojio peto mesto, sa devet bodova manje od lidera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đurić Nikoliću: Čeka te pakao

Izvor: B92, 16.Dec.2013

Fudbalski klub Partizan postavio je i zvanično Marka Nikolića za novog trenera, dok je sa Vukom Rašovićem raskinut ugovor...Doskorašnji trener Vojvodine predstavljen je u Humskoj, a rad sa ekipom preuzeće od starta zimskih priprema...Ugovor sa Nikolićem potpisan je na dve i po godine...Dosadašnji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.