Deveto kolo Superlige u senci derbija

Izvor: RTS, 22.Sep.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deveto kolo Superlige u senci derbija

Duel fudbalera Partizana i Crvene zvezde, 158. prvenstveni, obeležiće 9. kolo Superlige Srbije ovog vikenda. U senci nedeljnog derbija u subotu se igra šest mečeva, u Novom Sadu Vojvodina čeka Voždovac, u derbiju juga Radnički iz Niša ide u Surdulicu...
Mnogi su prvi ovosezonski sudar večitih rivala u Humskoj označili kao prekretnicu - za Zvezdu koja bi u slučaju trijumfa potvrdila dominaciju kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << učesnik Lige šampiona i nastavila maksimalan učinak u domaćem takmičenju, a za Partizan da s pravom juri titulu, iako mu je namenjena uloga autsajdera.

Crvena zvezda ima svih sedam pobeda, ali su i crno-beli u naletu otkad je Zoran Mirković trener, s pet vezanih pobeda, a novom bi smenili na vrhu tabele aktuelnog šampiona, istina uz meč više.
U senci nedeljnog derbija igra se šest mečeva dan ranije, u Novom Sadu Vojvodina čeka Voždovac, u derbiju juga Radnički iz Niša ide u Surdulicu, a vranjanski Dinamo u Kruševac.
Rad i Mačva se sastaju na Banjici, Mladost i Proleter u Lučanima, a Zemun i Bačka u Gornjoj varoši.
Fudbaleri Čukaričkog pobedili su subotički Spartak sa 3:1 (1:0), u uvodnoj utakmici 9. kola Superlige Srbije.
Tim sa beogradskog Banovog brda do petog trijumfa u prvenstvu došao je na svom terenu golovima mladog Slobodana Tedića u 13, kao i u finišu Ognjena Mudrinskog u 78. i Asmira Kajevića u 83. minutu. Subotičani su uspeli samo da izjednače preko Noborua Šimure u 52. minutu.
Raspored utakmica
Subota:
Napredak - Dinamo Vranje (16 sati)
Zemun - Bačka (16)
Mladost - Proleter (19)
Rad - Mačva (19)
Radnik - Radnički Niš (19)
Vojvodina - Voždovac (19)
Nedelja:
Partizan - Crvena zvezda (19)
Tabela: Crvena zvezda (-1) 21 bod, Partizan 19, Čukarički 18, Radnički 17, Mladost 15, Napredak 10 (-1), Rad 10, Mačva 10, Vojvodina 9, Proleter 8, Voždovac 8, Zemun 8, Bačka 8, Spartak 7, Radnik 7, Dinamo 3.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Remi Zemuna i Bačke, Napredak bolji od Dinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2018

U Gornjoj varoši u borbi za bodove danas su se sastali Zemun i Bačka, a meč je završen rezultatom 2:2...Posle uvodnog ispitivanja snaga i nešto veće agresivnosti domaće ekipe domaćini dolaze do prednosti već u 14. minutu golom Lukića...Kao da je vodeći gol dao krila domaćim igračima koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Remi Partizana i Zvezde u 158. "večitom" derbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2018, 04:35

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 u 158. večitom derbiju. Partizan je poveo golom Gomeša u 33. minutu, da bi Zvezda u 74. preko Boaćija stigla do izjednačenja...Više nego interesantno bilo je na stadionu u Humskoj tokom 158. "večitog" derbija. Obe ekipe su igrali neočekivano,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.