Deveta u nizu za Budućnost – drugo mesto sve dalje od Partizana

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 22:53

Deveta u nizu za Budućnost – drugo mesto sve dalje od Partizana

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevita Olimpiju rezultatom 80:72 u meču igranom u "Stožicama" u okviru 22. kola ABA lige.

Podgoričani su i ostvarili i devetu uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju i na taj način se dodatno udaljili od trećeplasiranog Partizana u borbi za što bolju startnu poziciju u plej-ofu.

Budućnost je vodila tokom većeg dela meča, ali je slovenački predstavnik držao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priključak sve do kraja. Više od toga nisu mogli.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Kenan Kamenjaš sa 16 poena, a pored toga je imao šest skokova i dve asistencije.

Alerik Frimen i Mekinli Rajt su jedini još bili dvocifreni sa po 10 poena, dok su Jogi Ferel i Flečer Megi imali po osam.

Kod Cedevite je razigran protiv bivšeg tima bio Džastin Kobs. Iskusni košarkaš je ostvario dabl-dabl postigavši 15 poena i podelivši 10 asistencija, a identičan poenterski učinak je imao i Šon Džons.

Di Džej Stjuart sa 13, odnosno Blažič i Šaškov sa po 10 su bilo takođe dvocifreni.

Cedevita je zabeležila i drugi uzastopni poraz ove sezone, ali ostaje na četvrtom mestu sa učinkom od 14 pobeda i osam poraza.

U narednoj rundi gostuju Zadru, dok će Budućnost dočekati Borac iz Čačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.