Derbi bez golova, Partizan sačuvao plus pet

Izvor: Prva.rs, 26.Apr.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi bez golova, Partizan sačuvao plus pet

Sigurno da nerešen ishod više odgovara Partizanu, što je trener Zoran Milinković po postavci i taktici priželjkivao. Ostvario je veliki korak ka šampionskoj tituli, jer je ostao na pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

Utakmica u Beogradu odigrana je pred 44.000 gledalaca, a sudio je najbolji srpski sudija Milorad Mažić, sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem.

Meč je imao ružnu uvertiru jer je izbio sukob navijača Zvezde i Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << na istočnoj tribini, a potom i crveno-belih pristalica na severu sa žandermerijom, zbog čega je Mažić povukao fudbalere sa terena, ali ih i vratio posle 45 minuta.

Nervoza sa tribina prenela se i na teren pošto su već u uvodu utakmice Vukašin Jovanović sa jedne i Vladimir Volkov sa druge strane, dobili žute kartone.

Fudbaleri Partizana bolje su otvorili duel, imali inicijativu, ali je prva ozbiljna šansa viđena pred njihovim golom u 22. minutu, nakon što je Darko Lazović šutirao levom nogom sa ivice kaznenog prostora, ali je Živković dobro reagovao i odbio loptu u polje.

Na isteku pola sata igre veliku šansu da Partizan dovede u vođsvo imao je Stefan Babović. Saša Ilić je majstorski ubacio loptu u peterac, gde je sam bio vezista crno-belih, ali je šutirao pored gola.

Ekipa Nenada Lalatovića je u prvom poluvremenu imala dosta problema u oganizaciji igre, opredelila se za duge lopte iz odbrane na najisturenijeg Džošuu Parkera, koji je uglavnom gubio vazdušne duele sa znatno višim Gregorom Balažicem i Brankom Ilićem.

Nastavak je doneo nešto bolju igru Zvezde, koja je imala veći posed lopte na početku drugog dela, dok je Partizan, svestan da mu i remi odgovara, vrebao iz kontre.

U razmaku od samo pet minuta viđeno je možda i najviše u večerašnjem duelu. Prvo je Parker imao šansu, ali je loše šutirao glavom, dok su crno-beli nekoliko trenutaka kasnije imali najbolju priliku.

Petar Grbić je, po ko zna koji put prošao po boku, ali je Rajković intervenisao i izbacio loptu u korner.

Upravo iz tog prekida nastao je karambol u petercu Zvezde, Balažic je savladao Rajkovića, ali je Cvetković sa gol linije spasio svoj tim.

Kako se utakmica bližila kraju fudbaleri Crvene zvezde igrali su otvorenije, zbog čega je u defanzivnoj liniji bilo mnogo prostora za Grbića i Živkovića. Mladi napadač Jović, koji je do tada bio neprimetan, imao je priliku u 71. minutu, ali je u situaciji jedan na jedan golman Živković bio uspešniji.

Finiš nije doneo mnogo neizvesnosti, sem što je Živković zapretio u poslednjem minutu, ali je njegov udarac sa oko 10 metara izblokiran.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Stojanović (od 66. Ristić), Katai, Lazović, Jović (od 90. Orlandić), Parker (od 82. Bosančić).
Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Brašanac (od 87. Marković), Drinčić, S. Ilić (od 73. Šaponjić), Babović, A. Živković, Grbić.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.