Dejo, Tajlanđanke i najstandardniji Hrvat u Zvezdi: Najviše sam voleo da bijem Partizan

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 17:46

Dejo, Tajlanđanke i najstandardniji Hrvat u Zvezdi: "Najviše sam voleo da bijem Partizan"

Jedini Mostarac koji je ikada nastupao za Crvenu zvezdu jeste Goran Jurić.

Hrvatski fudbaler je dao intervju za "Glas srpske" gde je govorio o periodu provedenom u crveno-belom dresu i izneo zanimljive anegdote iz tih perioda.

U Zvezdi je bio od 1987. godine, nakon pet sezona u Veležu, a posle četiri godine u Beogradu prešao je u Seltu iz Viga, a potom je nastupao za Kroaciju i, naravno, reprezentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrvatske.

Pred kraj karijere otišao je u Japan i tamo upisao devet nastupa za Jokohama Marinose.

"Kad sam dobio poziv od Džaje, nisam imao dilemu – peške bih otišao u Beograd. U tri i po godine bio sam najstandardniji igrač Zvezde. Po sezoni sam, u proseku igrao 30 utakmica. Međutim, razboleo sam se, dobio šećer. Bili smo u Poreču na pripremama, Dejo i ja smo bili cimeri i dobio sam poziv iz Viga i rekao sam - “idem”. Klub je pre toga odlučio da niko ne može da ide, ali ja sam zvao Džaju i rekao sam: “Ti si me doveo, ti mi i pomozi, znaš kakva je situacija.” Ispoštovao me je i odmah sutradan sam otišao za Španiju", rekao je Jurić za "Glas Srpske"

Nije dočekao da sa Zvezdom osvoji titulu šampiona Evrope te 1991. godine.

"Naravno da ostaje žal, ali iskreno da ti kažem, znaš kako je kad se razboliš. Desilo se to u oktobru. Bio sam deset dana u bolnici, a po izlasku Ljupko Petrović me je bacio u vatru nakon deset dana treninga. Igrao sam do kraja polusezone. Кad sam dobio tu ponudu, bilo mi je bitno da odem, s obzirom na zdravstveno stanje. Razmišljao sam da mi je to jedina prilika za odlazak “preko”, jer ko će kupiti bolesnog igrača".

Jurić je bio cimer sa Dejanom Savićevićevm.

"Dešavalo se da više igrača u svlačionicu dođe s pištoljima, nego bez njih, hahahaha. Dejo je prekrasan momak, kur*evit, realan. Nije uvek u pravu, ali je strašan lik. Ako ga krene na terenu, kuku protivniku, ako ga ne krene problem je i za nas i za navijače, ali uglavnom ga je išlo. Najviše na svetu je volio da popije “koka kolu” i jede onaj kolač srneća leđa. Voleo je dugo da spava ujutru, to se dobro sećam".

Anegdote su samo navirale...

"Mi smo bili u hotelu “Metropol”. Dejo je bio u vojsci i došao je pred put u Milano. Jednom prilikom, pomoćni trener Vladica Popović je išao u redovnu kontrolu. Video je neko muvanje, a Dejo, Miloš Bursać i ja smo doveli neke Tajlanđanke u sobu. Vladica nam je upao i video sve i kreće frka. Mi mu kažemo da su došle da popiju piće, ovo ono. Verovatno je to rekao treneru Branku Stankoviću. U neka doba Bursać se izvukao, ne znam kad. Stane ga je uhvatio na hodniku. Кunem ti se, skidao ga je skroz da vidi da li je imao seks sa jednom od tih devojaka. Oterao ga kući".

Kasnije je sa Kroacijom igrao protiv Partizana u čuvenoj pobedi 5:0 u Zagrebu, nakon beogradskih 1:0.

"Puno smo bolje igrali u Beogradu, nego u Zagrebu, iako smo ih dobili sa 5:0. Pred revanš na “JNA” došlo nam je u hotel 200 “delija” da nam daju podršku. To je bio prvi naš odlazak tamo posle rata i cele frke i nije nam bilo svejedno. Međutim, oni su došli i poručili nam: “Deri!”. Da ti kažem, najviše sam voleo da bijem Partizan. Mislim da sam samo jednu utakmicu u Zvezdinom dresu izgubio od njih", zaključio je Jurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.