Danilović: Čekamo 18. jun, reprezentacija neće trpeti zbog Partizana

Izvor: MozzartSport.com, 10.Jun.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilović: Čekamo 18. jun, reprezentacija neće trpeti zbog Partizana

Predsednik KSS Dragan Đilas istakao posle sastanka u Kući košarke da svi klubovi imaju zajednički stav i ponovio spremnost da se napravi nova i bolje organizovana regionalna liga

Novi sastanak čelnika Košarkaškog saveza Srbije (KSS) i klubova u Beogradu završen je posle dva sata, a predsednik Partizana Predrag Danilović objasnio je da je stav crno-belih da se sačeka 18. jun kada će FIBA dati konačno i detaljno objašnjenje kakve kazne čekaju saveze čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klubovi odluče da igraju nepriznatu ABA ligu.

FIBA Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja.

"Stav Partizana je da sve dok FIBA zvanično ne donese odluku 18. juna koje kazne će biti, ako budu kazne za Saveze čiji klubovi igraju Jadransku ligu, onda ćemo da vidimo šta i kako. Treba taksativno da se nabroji koje su to kazne i da se vidi šta će biti sa hrvatskim savezon, s obzirom da Cedevita želi da igra Jadransku ligu zbog Evrolige", rekao je Danilović novinarima posle sastanka u Beogradu.

Glavni problem za FIBA predstavlja vlasnička struktura regionalne lige, pošto trenutno privatna lica u ABA imaju 20 odsto, a klubovi 80 odsto.

"Prema nezvničnim informacijama koje imam, Hrvatska će sutra poslati pismo u FIBA u kome se kaže da oni ne žele da igraju nijednu drugu ligu osim ove koja sada postoji. Tek od 18. juna kada budemo dobili, ako dobijemo, koje su to kazne, onda će Partizan zauzeti stav. Suština je da ako dođe do kažnjavanja, zbog Partizana neće biti kažnjena nijedna selekcija", rekao je Danilović.

Predsednik KSS Dragan Đilas istakao je da postoji saglasnost svih klubova oko ovog pitanja i dodao da FIBA zahteva da se poštuje njen statut.

“Na nama je da napravimo tu ligu. Uputićemo poziv svim savezima da se sastanemo što pre, nije bitno gde i da se dogovorimo. Što se KSS-a tiče mi nemamo želju da budemo suvlasnici te lige, neka sve bude na klubovima. Ne znam kako da se popravi. Prema statutima FIBA, ABA liga kao ovakva više ne postoji. Mislim da svi možemo da se dogovorimo. Svi smo se složili da je regionalna liga potrebna. Ne treba zaboraviti da je dosadašnja ABA liga donela rezutate i da traje već 15 godina. Sada trebamo da napravimo još bolju priču“, zaključio je prvi čovek KSS.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.