Danilović: Bilo je torture Partizana...

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilović: Bilo je torture Partizana...

...ali samo na terenu", kaže predsednik KK Partizan mt:s Predrag Danilović u intervjuu.

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović rekao je danas da nema ništa protiv da Crvena zvezda osvaja trofeje, ali da mu smeta što se pritom "uništava" Partizan i njegovi uspesi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poslednjih 12 godina.

"Nije nikakav problem da Zvezda pobedi i da osvoji trofeje. Ti momci, kojima i ovim putem čestitam osvajanje Kupa, treniraju i trude se. Cenim i te ljude koji ulažu veliki novac u Zvezdu ove godine", kazao je Danilović u intervjuu Tanjugu i dodao:

"Nije nikakav problem da Zvezda pobedi, da se diže, ali ne valja kad hoćete da uništite nešto što je 12 godina jedna od pozitivnih stvari u ovoj državi, ali i u regionu i u Evropi. Suština svih priča i prepucavanja je izjednačavanje Partizanovih uspeha i Zvezdinih neuspeha. Na to čovek ne sme da ostane nem".

Prvi čovek crno-belih kazao je da ne razume izjavu predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića o navodnoj "političkoj i sportskoj diktaturi" Partizana u poslednjih 12 godina.

"Stvarno nisam razumeo to vezano za političku torturu. Nije mi jasno, koja je to politička tortura protiv Barselone, Reala ili Panatinaikosa u poslednjih 12 godina. Ajde, sportsku mogu da shvatim kao nadmoć Partizana kao što i jeste bilo u poslednjih 12 godina. Da li će da se nastavi ove sezone i narednih godina, to ćemo da vidimo", istakao je Danilović.

Predsednik Partizana naveo je i da mu smeta "okretanje činjenica" u vezi sa incidentima i prekidom utakmiec sa Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.

"Scene koje smo videli su bile jezive i žalosne, a još žalosniji je pokušaj okretanja činjenica da je Partizan napravio to što se desilo. To apsolutno nije istina. Ono što se desilo je, u svakom slučaju, ružna stvar i nadam se da u budućnosti više neće biti takvih situacija. Ako je ovo trebalo da se desi u Kragujevcu da se slične scene ne bi ponovile u budućnosti, onda u redu", rekao je on.

Danilović je naveo i da svi moraju da preuzmu svoj deo odgovornosti za incidente u Kragujevcu.

"Odgovornost snose svi, Košarkaški savez Srbije, Zvezda, Partizan i organizatori. Tu ne može da se deli ko je manje, a ko više odgovoran", kazao je on.

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaće se već u nedelju u beogradskom Pioniru u meču Jadranske lige, a vrlo je moguće da do kraja sezone bude još međusobnih duela.

"Očekujem da sve bude regularno, a to smo govorili i ranije. Ipak, videli smo u Kragujevcu da nije tako, od suđenja pa do svih onih nemilih događaja. Nadam se da će da bude koliko-toliko normalna situacija, kako u nedelju, tako i našim narednim eventualnim susretima. U svakom slučaju postoji dobra volja da se spuste tenzije, ipak živimo u civilizovanom društvu", izjavio je Danilović.

Crno-beli su prošlog leta značajno podmladili ekipu, a Danilović smatra da je to dobro ulaganje u budućnost.

"Svi bi voleli da pobeđujemo svaku utakmicu i da smo osvojili kup. Već sam rekao da ovaj tim ne može da se ocenjuje posle pet, šest meseci. Veći deo tima napravljen je da ostane bar dve- tri godine. Morali smo jedne godine da podmladimo tim, a kod takvih ekipa su normalni usponi i padovi. Ovo je neko ulaganje u buduućnost. Dosta zavisi od finansijske situacije koja je katastrofalna ne samo u sportu, već u celoj državi. Trudićemo se da ovaj tim ostane što duže", zaključio je predsednik Partizana koji je 11 godina zaredom državni šampion.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danilović: Bilo je torture Partizana, ali samo na terenu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2013

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović rekao je danas da nema ništa protiv da Crvena zvezda osvaja trofeje, ali da mu smeta što se pritom "uništava" Partizan i njegovi uspesi u poslednjih 12 godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Danilović: Bilo je torture, ali samo na terenu!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Feb.2013

  Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović rekao je da nema ništa protiv da Crvena zvezda osvaja trofeje, ali da mu smeta što se pritom "uništava" Partizan i njegovi uspesi u poslednjih 12 godina. "Nije nikakav problem da Zvezda pobedi i da osvoji trofeje. Ti momci, kojima i ovim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.