Dačić: Derbi će biti odigran

Izvor: B92, 16.Okt.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Derbi će biti odigran

Beograd -- Ako je stav FSS-a da bi derbi Crvena zvezda-Partizan 23. oktobra trebalo da se održi, derbi će biti odigran, kaže ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Ako bude nekih posebnih bezbednosnih rizika i najava pred derbi, mi ćemo o tome obavestiti FSS", rekao je Dačić.

On je apelovao da FSS, Crvane zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Partizan prestanu sa prepucavanjima "od kojih svi imamo štetu". Dačić očekuje da sud u Đenovi što pre izrekne presude izgrednicima, da bi se znalo da li će ostati u italijanskim zatvorima ili će biti proterani.

"Istraga o događajima u Đenovi je u toku i pokazaće šta se iza toga krije", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je predsednik FSS Tomislav Karadžić, koji je istakao da će istražnim organima preneti svoja saznanja o nalogodavcima nereda u Đenovi, u petak posetio policiju.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić je, govoreći o derbiju, naglasio da je situacija ozbilja, ali da se "ministrova ne poriče", naročito ako je reč o ministru unutrašnjih poslova.

"Trebalo bi pronaći dogovor između klubova, FSS i države. Najvažnija je bezbednost publike koja dolazi na stadion, ali i igrača, jer smo videli na ovoj poslednjoj utakmici da ni to nije osigurano", rekao je on.

Ljajić je istakao da se mora osigurati bezbednost "poštenih navijača koji iskreno vole i navijaju za svoje klubove".

Ljajić je rekao da posle nereda u Đenovi ništa više neće biti isto, da "crta mora da se podvuče" i problem nasilja se mora rešavati striktnom primenom zakona, radom sa klubovima i radom države i klubova sa vođama navijača.

Ako se stvar sada samo zabašuri i jedan problem bude rešen ništa dugoročno nećemo napraviti, istakao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.