Da li su visoke lopte Partizanov adut?

Izvor: B92, 02.Avg.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li su visoke lopte Partizanov adut?

Fudbaleri Partizana jure dva gola zaostatka protiv Olimpijakosa, moraće da promene stil igre iz prvog susreta, a odgovor za to mogle bi da budu visoke lopte.

Iako su crno-beli tokom dobrog dela susreta u Beogradu nadigrali grčkog velikana, nisu uspevali da na pravi način zaprete golu Olimpijakosa akcijama "po zemlji".

Uoči gostovanja u Pireju u prvi plan iskočila je prosečna visina igrača dva tima, jer je trener domaćina Besnik Hasi najavio nešto nižu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postavu.

Iako su igrači Partizana u proseku viši od fudbalera Olimpijakosa svega jedan centimetar, ukoliko Albanac zaista na teren Karaiskakisa izvede nešto nižu postavu, to bi mogla da bude šansa za srpskog šampiona.

"Mogli bismo da izgubimo visinu, ali ako je lopta na pravom mestu i ako je kontrolišeš, to te neće koštati. U prvoj utakmici smo rizikovali u nekoliko situacija, ali sam zadovoljan kako smo reagovali. Imamo visoke igrače, moguće je da neki od njih neće igrati, ali bi i niži mogli da urade dobar posao", rekao je Hasi.

Ne računajući golmana, prosečna visina igrača Olimpjakosa je 179 centimetara, a Partizana 180. Međutim, to bi moglo da se promeni ukoliko Hasi u prvu postavu ne uvrsti srpskog štopera Jagoša Vukovića, koji je sa 195cm ubedljivo najviši igrač grčkog tima u polju.

Tu bi priliku mogao da ima napadač Partizana Leanrdo Tavamba, koji je sa 189cm daleko viši od svih ostalih igrača Olimpijakosa.

Revanš meč između Olimpijakosa i Partizana na programu je u sredu od 20:45 časova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.