Da li je Partizan zaboravio Real? Počinje borbu u ABA

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 12:11

Da li je Partizan zaboravio Real? Počinje borbu u ABA

Košarkaši Partizana počinju u ponedeljak četvrtfinalnu seriju ABA lige.

Rival crno-belih je podgorički Studentski centar, a plasman u polufinale regionalne lige će ostvariti ekipa koja prva stigne do dve pobede.

Usled zauzetosti Štark arene, prva utakmica četvrtfinala će se igrati u hali "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 19 časova.

Crno-beli u ovu seriju ulaze nekoliko dana nakon bolne eliminacije u plej-ofu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrolige od Real Madrida.

"Primarni cilj koji smo postavili ispred sebe je od početka bila ABA liga, i pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije koji je bio prisutan do sada, možda čak i motivisaniji. igramo protiv ekipe sa kojom smo i ove i prošle godine odigrali zanimljive utakmice. Studentski centar je uvek imao izvanredno pripremljene utakmice, tako će očekujem to i ovog puta, s obzirom da su oni imali vremena da se pripreme. Poštovanje prema protivniku i ogromna želja da se krene sa plej-ofom ABA lige", rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Zamenik kapitena crno-belih Danilo Anđušić ističe motivaciju i fokus kao ključne faktore.

"Vraćamo se ABA ligi, vraćamo se na plej-of što nam je bio cilj od početka sezone, borba za titulu u regionalnom šampionatu. Studentski centar je u dva navrata protiv nas pokazao da nije naivna ekipa, dobro su vođeni, igraju dobro košarki i sigurno neće biti lako. Mi samo pravom motivacijom i fokusom možemo da otvorimo seriju kako treba, sa pobedom sutra i da se pripremimo potom za utakmicu u Podgorici. Spremni smo, zaboravili smo sve što se dogodilo u prethodnom periodu, okrećemo se novim ciljevima", istakao je Anđušić.

Partizan je savladao SC u oba ovosezonska duela – 91:82 u Beogradu u oktobru i 100:81 u Podgorici u januaru.

Drugi meč plej-ofa na programu je u četvrtak od 19 časova u "Morači".

Pobednika ove serije u polufinalu čeka Cedevita Olimpija, koja je eliminisana FMP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.