Da li je Partizan prerano napustio Evrokup?

Izvor: B92, 17.Avg.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Partizan prerano napustio Evrokup?

Košarkaši Partizana istupili su iz Evrokupa i naredne sezone će najverovatnije igrati u Ligi šampiona pod okriljem FIBA.

To je epilog pisma koje je u petak predsednik crno-belih Nikola Peković poslao na adresu predsednika Evrolige Đordija Bartomeua.

Partizan se na takav potez odlučio jer nije mogao da registruje igrače zbog suspenzije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KSS, koji je tako morao da postupi kao član FIBA.

Ipak, u ponedeljak su svi klubovi članovi Evrolige i Evrokupa dobili pismo od ’Evrolige’ u koje je i B92 imao uvid. U pismu stoji da svi klubovi koji igraju Evroligu i Evrokup mogu u slučaju suspenzije FIBA da registruju igrače za takmičenja pod okriljem ’Evorolige’.

To znači da bi Partizan mogao i u slučaju suspenzije da igra Evrokup, ali i ABA ligu pošto KSS nema ingerencije nad tim takmičenjem.

Ostaje nejasno zbog čega su se crno-beli tako rano odlučili na odustajanje od Evrokupa, posebno kada se zna da to još uvek nisu uradili Cedevita i Budućnost, kao ni španski klubovi, a ni poljska Zjelona Gora.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đurić: Zečević je grobar Partizana!

Izvor: Večernje novosti, 17.Avg.2016

Uspeo je u fudbalu nemoguće: dva puta da sahrani jedan klub, a sada opet pokušava da zakuca ekser u sanduk. Isti koji su sa njegovim imenom navijači nosili, kaže nekadašnji predsednik crno-belih PARTIZAN tone, polemike "plutaju". Nekadašnji generalni sekretar crno-belih i nezvanično...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.