Izvor: Politika, 08.Jan.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li Partizan želi Babovića...

Iskusni fudbaler želi nazad u Humsku, „crno-beli” se ne oglašavaju. – U ponedeljak počinju pripreme

Partizan u novu sezonu ulazi sa istim trenerom, iako su pojedinci u želji za senzacionalnim vestima, čim je u Humsku došla nova uprava, brže bolje smenjivali trenera iza koga u prošloj godini stoje dobri rezultati. Ti isti „ekskluzivci” su Nikolića mnogo puta pre toga tapšali po ramenu, to isto su radili i Tumbakoviću i mnogim igračima...

Još >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uvek se ne zna hoće li Stefan Babović, kako je „Politika” pisala pre tri nedelje, postati prvo zimsko pojačanje jesenjeg šampiona. Ne zna se ni ko će sigurno, osim Vojislava Stankovića, kome je u decembru istekao ugovor, napustiti Partizan. Ljubišu Tumbakovića, koji je zadužen za sportska pitanja, i sportskog direktora Dragana Ćirića, koji danas očekuje i zvaničnu promociju u Humskoj, očekuje puno posla.

Najbolji fudbaler Voždovca i jedan od najboljih u Super ligi Srbije Stefan Babović ne krije da mu je želja da se vrati u „staro jato”, da mu je u ovom momentu Partizan na prvom mestu. Međutim, šta je sa upravom, šta se čeka. Prelazni rok je već počeo. Da li to možda u Humskoj najpre čekaju rasplet oko eventualnih odlazaka, ali samo za one fudbalere koji budu dobili zeleno svetlo, ili je u pitanju nemaština i još uvek blokada računa.

Predsednik Zoran Popović je na izbornoj Skupštini obećao da će račun kluba biti odblokiran najkasnije do 1. februara, s tim što će u međuvremenu biti formirano novo preduzeće koje će poslovati u okviru FK Partizan. Pred novom upravom su novi zadaci, jedan od glavnih je finansijska konsolidacija. Drugi zadatak je uspeh na sportskom polju.

Trener Marko Nikolić, koji je u poslednjim danima stare godine, kada su se lomila koplja, pokazao neverovatnu mirnoću, ima obavezu da tim možda već ove zime pojača sa novim klincima iz omladinske škole. Omladinci Partizana su kao i njihove starije kolege dočekali zimu na vrhu tabele, s tim što njima titula sigurno donosi učešće u Ligi šampiona. Da li je nova uprava svesna da bi uspeh omladinaca Partizanu doneo novu sportsku promociju, svakako veće interesovanje evropskih klubova za njegove igrače, jači angažman marketinga, TV prava... Ali, da bi izabranici Nikice Klinčarskog uspeli da odbrane jesenju titulu, do koje nisu došli lako, nije dovoljno da u upravi sede skrštenih ruku. Potpredsednik Milorad Vučelić, koji očigledno pored Ljubiše Tumbakovića i Dragana Ćirića najviše najviše poznaje fudbal, rekao je da je briga o omladincima zadatak broj jedan. Predsednik Popović sa svojim timom mora da nađe sredstva za kvalitetne zimske pripreme za buduće asove Partizana jer korist bi mogla da bude višestruka.

Prvi tim Partizana počeće pripreme u ponedeljak. Planirano je da se zimske pripreme obave u dve faze u Antaliji, prva od 20. do 31. januara a druga od 4. do 14. februara.

----------------------------------

Upravni odbor u ponedeljak

Članovi Upravnog odbora Partizana sastaće se u ponedeljak a jedna od glavnih tema biće prelazni rok. Novo rukovodstvo će od sportskog dela, na čijem je čelu Ljubiša Tumbaković, zvanično dobiti predlog pojačanja za novu sezonu.

D. Todorović

objavljeno: 08.01.2105.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.