DŽIKIĆ: Oni mogu bolje, možemo i mi

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2022, 23:41

DŽIKIĆ: Oni mogu bolje, možemo i mi

Budućnost savladala Partizan u Podgorici.

Uspela je Budućnost da izbori majstoricu u polufinalnoj seriji protiv Partizana u meči koji je za Podgoričane bio biti ili ne biti. Crno-beli su imali vođstvo 20 sekundi pre kraja, ali je Vladimir Micov trojkom doneo slavlje Podgoričanima i izjednačenje u seriji. Zadovoljan je posle meča bio trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

 - Čestitam svojim igračima, velika je stvar pobediti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Partizan, tim koji je imao šansu da završi ovu seriju, izborili smo majstoricu i to je dobro. Mogli smo da igramo još bolje, naročito u onim momentima kada smo valjda čekali da prođe vreme, kao da smo čuvali rezultat. Imaćemo o čemu da razgovaramo posle utakmice, oni će u treći meč izaći još spremniji, znamo da će biti pun Pionir njihovih navijača. Došli smo do toga da jedna utakmica odlučuje finalistu i mislim da je to dobra stvar - rekao je Džikić. - U najavi utakmice sam rekao da moraš da imaš čvrstinu i mogućnost da pariraš u skoku i duelima kako bi dobio. Nije nikakvo pitanje koji je tim talentovanije, moramo samo da se borimo i to smo pokazali više nego prošli put. Oni mogu bolje, možemo i mi, videćemo ko će da dobije treću utakmicu.

Ovim trijumfom Budućnost je pritisak prebacila na Partizan u odlučujućoj utakmici pošto su crno-beli slovili za favorita u ovoj seriji.

 - Psihološka prednost ne znam na čijoj je strani, Pionir takav kakav jeste, pun njihovih navijača anulira sve neke naše prednosti. I mi i oni želimo istu stvar, lako je reći da je nama lakše da igramo tamo od njih. Nema filozofije, moraš da se boriš. Kada daš sve od sebe, šta god da se desi – u redu je. Samo da ne uđemo u svlačionicu posle utakmice i ne kajemo se zbog nekih stvari - zaključio je Džikić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.