DVA KORAKA OD ISTORIJE: Ako OSVOJI Kup Srbije Partizan će napasti REKORD star 40 godina! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2018, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVA KORAKA OD ISTORIJE: Ako OSVOJI Kup Srbije Partizan će napasti REKORD star 40 godina! (FOTO)

Crno-beli u odbranu pehara kreću iz Lazarevca.

Fudbaleri Partizana u odbranu pehara Kupa Srbije kreću iz Lazarevca. Izabranici Zorana Mirkovića pokušaće da i ove sezone, posle prošlogodišnjeg trijumfa u Surdulici nad lučanskom Mladosti, osvoje trofej kojim bi se za korak približili ispisivanju nove istorije.

ČELSI ILI SITI: Gvardiola i Sari ZARATILI zbog Srbina! Ne pitaju za cenu (FOTO)

UJEDINILI SE ZVEZDA I PARTIZAN: Terzić i Vazura >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na istoj STRANI! Nećete verovati šta traže od FSS (VIDEO)

VADIĆEMO TE IZ DUNAVA! Stravične PRETNJE sudiji koji je PRIZNAO gol Boaćija! (FOTO)

Naime, gledajući pobednike nacionalnog takmičenja još od stare "Juge", samo je Hajduk iz Splita pet puta zaredom osvajao Kup Maršala Tita (1972, 1973, 1974, 1975, 1977).

Parni valjak je slavio 2016. godine u Gornjem Milanovcu protiv Javora (2:0), sezonu kasnije u Humskoj trijumfovao je protiv Večitog rivala (1:0), a lane nad Lučancima (2:1), čime je došao na dva stepenika od izjednačenja rekorda sa Splićanima.

BATA JE PRIČAO O STOJKOVIĆU: Dešavalo se i meni da nešto kažem, pa se pokajem (FOTO)

Računajući sve lige od raspada bivše SFRJ, niko u Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini ili Crnoj Gori nije uspeo da podigne pehar više od tri puta u nizu.

Što se tiče igrača Partizana, samo je legendarni kapiten Saša Ilić podigao šest puta trofej u Kupu, uz 11 nacionalnih prvenstava, dok su daleko iza njega od aktivnih igrača Miroslav Vulićević, Nebojša Kosović i golman Marko Jovičić sa tri trofeja Kupa Srbije.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.