DV o Žalgirisu, Kinziju, Utisku

Izvor: B92, 03.Apr.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DV o Žalgirisu, Kinziju, Utisku

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da će utakmica protiv Žalgirisa u Evroligi biti veoma važna za njegov tim, iako nema rezultatski značaj.

Šampion Srbije dočekuje litvanski tim u pretposlednjem kolu Top 16 faze Evrolige, a to je poslednji meč koji će "crno-beli" odigrati kao domaćini u Kombank Areni.

Vujošević je govorio i o kadrovskim problemima, naveo da će Tarenz Kinzi biti kažnjen zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kršenja klupske discipline, ali nije previše vremena izdvojio za komentarisanje predstojeće emisije "Utisak nedelje".

"Mi ćemo igrati kao da utakmica ima kvalifikacioni značaj, tako joj pristupamo...Utakmica ima značaj rejtinga, stalo nam je da učešće u Evroligi završimo na dostojanstven način", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je rekao da je njegov tim ispunio očekivanja u takmičenju i pokazao da je ravnopravni protivnik.

"Ovo jeste hipotetički, ali mislim da smo bili u kompletnom sastavu sa (Leom) Vestermanom, a posebno (Draganom) Milosavljevićem, uz dolazak (Davisa) Bertansa, da bi se borili za plasman među osam najboljih. Ali, i ovako smo postigli veliki uspeh, a svaka utakmica u Evroligi je obaveza i trofej za sebe. Još nije momenat za sumiranje učinka u Evroligi, takmičenju koje je po kvalitetu i težini iznad svih ostalih", rekao je Vujošević.

Vujošević je dodao da su crno-beli ove sezone ispunili ciljeve, imajući u vidu tešku finansijsku situaciju i probleme sa povredama.

"Prolazna vremena su nam bolja nego što smo očekivali, plasirali smo se u polufinale Jadranske lige i došli na korak od plasmana u Evroligu, a da smo na nekim utakmicama bili kompletni ekipa bi imala i više šanse da udje medju osam najboljih u Evropi", naveo je trener crno-belih.

Trener Partizana je pozvao publiku da dodje u Arenu, ne samo da bodri tim, već i da vidi neke velikane iz protivničke ekipe, naglasasavajući da je to možda poslednji put da će Šarunas Jasikevičus igrati u Beogradu.

"Možemo utakmicu da dobijemo, mada neće biti lako. Oni su tipični predstavnici litvanske škole, brzi su, trče kontranapade, šutiraju za tri...Verujem da će publika uživati u meču".

On se osvrnuo i na situaciju sa Amerikancem Tarenzom Kinzijem, koji je otišao na preglede u SAD, ali kasni sa povratkom u Srbiju.

"Trebalo je juče da dođe, njegov menadžer je obavestio klub da će se vratiti nedelju dana kasnije, ali ne da igra, već da ide na terapije i prisustvom podrži ekipu. Kinzi je napravio ozbiljan disciplinski prekršaj i prema njemu će se postupiti u skladu sa pravilima kluba. Nisam srećan, očekivao sam da će biti u timu, on se dobro uklopio i borio, puno će nam nedostajati, ali koga nema, bez njega se mora", konstatovao je Vujošević.

Trener Partizana i predsednik JSD Partizan nije želeo da komentariše predstojeće učešće u emisiji "Utisak nedelje", gde će se naći "oči u oči" sa prvim čovekom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem

"Potpuno sam skoncentrisan na treninge i utakmice, priča van toga vodi se da bi se Partizanu obezbedio ravnopravan tretman. To što neko shvata kao lični sukob, a na momente je i bilo uvreda i gubljenja stila, to je sve pokušaj da se klubovima u Sportskom društvu Partizan obezbede što bolji uslovi i u svrhu obaveštavanja javnosti kakva je situacija", zaključio je Vujošević.

Utakmica 13. kola Top 16 faze Evrolige između Partizana i Žalgirisa igra se u petak od 20.45 sati u Beogradskoj Kombank Areni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.