DV: Ima naznaka da će biti bolje

Izvor: B92, 03.Nov.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DV: Ima naznaka da će biti bolje

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da njegova ekipa želi u drugu fazu Evrokupa, ali da ne smatra da je utakmica sa Krasnim oktjabrom ključna.

Meč između Krasnog oktjabra i Partizana igra se u sredu od 17 časova po našem vremenu u Volgogradu.

„Imamo ambicije u Evrokupu, ne smatram ovu utakmicu ključnom, ali u svakom slučaju moramo naći snage da u celoj ovoj situaciji odemo sa samopouzadnjem i da pružimo najviše što možemo“, rekao je Vujošević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
’Crno-beli’ su i dalje bez pobede u Evrokupu, dok Krasnij oktjabr’ upisao jednu pobedu i dva poraza.

Teško je, ali moramo da pokažemo karakter. Verujem da je tačna ona crnogorska da je najcrnje pred svitanje. Moramo da uradimo ono što je naše, boreći se na svakom treningu i utakmici da do tih lepših momentata što brže dođe. Ima naznaka da će biti bolje“, istakao je Vujošević.

Trener Partizana je naveo i da očekuje brzi povratak na teren Milana Mačvana, ali da je malo verovatno da će putovati za Volgograd.

Očekujemo povratak Mačvana. On u toku dana radi testove, ne znam rezultate, ali realno je da od sledeće utakmice ABA lige u sastavu tima. Očekuje se skoriji povratak i Dragana Milosavljavića koji će biti značajan faktor u oporavku Partizana“, rekao je Vujošević i dodao da su ’crno-beli’ još daleko od rešenja po pitanju plejmejkera.

Vujošević je i na konferenciji za novinare podsetio da se Partizan nalazi u teškoj situaciji, da je ostao bez ključnih igrača, ali je naveo da šampionu Srbije na početku sezone posao otežavaju putovanja.

Imamo jako težak kalendar, između ABA lige i Evrokupa nisu sihronizovani. Često sa gostovanja idemo na gostovanje, kao što je sada slučaj. Svaki poraz dodatno otežava, smanjuje entuzijazam, povećava grč. Sada je teško, ali ovo nam je poslednje putovanje u toj seriji“, naveo je Vujošević

Partizan je u nedelju uveče izgubio od Igokee u ABA ligi i doživeo četvrti poraz u regionalnom takmičenju.

Nisam neko ko lako podnosi poraz, ali moram da kažem da je Igokea napravila odličan tim. Odigrali su najbolje do sad. Očekivao sam posle Jerusalima dalji napredak u igri svog tima, ovako ispada da napravimo pola koraka napred, a dva nazad“, naglasio je Vujošević.

Pomoćni trener Partizana Goran Tadić je naveo da očekuje da će Krasni oktobar zaigrati drugačije pod vođstvom novog trenera Dirka Bauermena.

Krasnij oktjabr je selektiran da napravi dobar rezultat u obe lige, VTB i Evrokupu. Pokazali su dosta oscilacija, definitivno zavise od realizacije kontranapada. U Jerusalimu su pokazali sav kavlitet, ali u oscilacijama su promenili trenera, stigao je Dirk Bauerman. Očekujem da će sa njim biti pomaka u odbrani“, rekao je Tadić.

Centar Partizana Nikola Milutinov rekao je da njegovu ekipu očekuje težak meč.

Očekuje nas teška utakmica, neće biti lako, pokušaćemo da damo svoj maksimum i da odigramo što bolje ako želimo pozitivan rezultat na toj utakmici“, rekao je Milutinov.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vujošević: Najcrnje pred svitanje...

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2014

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegova ekipa želi da se plasira u drugu fazu Evrokupa, ali da ne smatra da je predstojeća utakmica protiv Krasnog oktobra ključna za te ambicije. ..Ambiciozan: Trener crno-belih Duško Vujošević .. .."Imamo ambicije u Evrokupu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.