Izvor: HotSport.rs, 12.Sep.2017, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Rastanak sa Partizanom je bio politički uslovljen

Duško Vujošević je u opširnom intervjuu za sarajevsko “Oslobođenje” govorio o zdravstvenom stanju, Partizanu, nacionalizmu.

Nezaobilazna tema kada je Dule Vujošević u pitanju je beogradski Partizan i tužba koju je pokrenuo protiv tog kluba.
– Praktično u tom klubu došlo je do totalne promene strukture rukovođenja, da su oni, da bi opstali, pristali da budu neki klub iz senke u odnosu na >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << tog beogradskog konkurenta, a tu je došlo neko rukovodstvo koje pristaje na to. Taj klub je zadržao isto ime, ali je u suštini jako izmenjen. Što se tiče novca, ja sam to trebao da dobijem prije nekih sedam godina. Ja nemam rezervni posao, ni rezervno zanimanje, a niti sam naplaćivao transfere igrača, niti sam uzimao novac na bilo koji drugi način. Taj novac koji imam to je ono što zaradim oficijelno kroz te ugovore i prosto nema mogućnosti, niti prava da to ne naplatim. Taj kraj s Partizanom, iskreno rečeno, jako teško mi je pao, jer je bio politički uslovljen, a taj prljav posao su prihvatili da odrade moji bliski saradnici i prijatelji. Meni Partizan nije bio samo posao nego način života i velike emocije sam imao prema tome, pa mi je to sve zajedno jako teško palo, rekao je Vujošević za “Oslobođenje”.
Vujošević je govorio i o svom trenutnom zdravstvenom stanju.
– Što se tiče noge, ide ka veoma dobrom završetku, ka totalnom izlečenju.To nije izgledalo tako u Slovačkoj, jer jer krenula upala, nije se dobro dijagnosticirao razlog, kako je ona krenula, a razlog je bio udarac, koji se desio na poluvremenu utakmice sa Švedskom, gde sam od nervoze udario levom nogom u neki maserki sto i taj udarac je naišao na povišen šećer. Pošto sam ja došao u bolnicu bez uputa, morao sam da budem primljen formalno kao hitan slučaj, a onda je to neko iz te bolnice preneo u štampu, gde su željni tih senzacija i tih naslova, koji uslovno rečeno prodaju štampu, pa je verovatno to razlog takvog nekog katastrofičnog izveštavanja u dobrom delu štampe, dodao je Duško Vujošević.
Veliku buru u BiH je podiglo to što je Duško Vujošević na seminaru pod pokroviteljstvom Udruženja košarkaških trenera Srbije nosio majicu sa grbom Srbije.
– Pitali ste i za majicu koju sam nosio, a koju su mi neki zamerali – to je glupost koju ne želim mnogo da komentarišem. Prvo, u ovim gladnim godinama nisam se nikad najeo onoga što se ne jede. I ni u jednoj situaciji nisam čovek, koji kad se menja katanac, menja i glavu. Poznato je da sam ja neko ko nije nacionalista i ko ljude gleda ne po tome ko je šta, nego kakav je ko. I na seminaru koji je organizovala trenerska organizacija Srbije su nošene te majice, kao neka uniforma i ja sam je s ponosom nosio, jer sam član te organizacije, rekao je selektor BiH.

The post DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Rastanak sa Partizanom je bio politički uslovljen appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.