DUŠKO VUJOŠEVIĆ: PARTIZAN JE KAO KOKA-KOLA

Izvor: Kurir, 08.Jul.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUŠKO VUJOŠEVIĆ: PARTIZAN JE KAO KOKA-KOLA

Zini da ti kažem! Duško Vujošević nije pošteno ni preuzeo CSKA a već je postao zvezda u Rusiji. Tamošnji mediji uveliko pišu o našem treneru, za koga smatraju da sa „armejcima“ može na krov Evrope. Visokotiražni Sportekspres donosi ekskluzivni intervju s Vujoševićem, u kome je novinar, između ostalog, pokušao da sazna recept za uspeh Partizana.

Recite nam koja je tajna crno-belih: dobra selekcija igrača, sjajan rad sa mladima ili talentovan trener? >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

- Sad hoćete da vam otkrijem tajnu supstancu od koje se pravi „koka-kola“ - uz osmeh je počeo Vujošević i onda nastavio:

- U principu se svodi na dve reči: ljubav i rad. Ekonomska i socijalna situacija poslednjih godina je takva da je Partizanu bilo važno da ima jezgro od domaćih igrača. Drugog izbora nije bilo, a ekipu smo popunjavali strancima u skladu s mogućnostima. Međutim, u mom timu nije bilo podela ni po kakvim osnovama. Tako su ih prihvatali i navijači. Nije im važno iz koje zemlje dolazi igrač, važno im je samo da na pravi način brane boje kluba. Zato je sve funkcionisalo kao dobar automobil, sa delovima koji su se sjajno uklapali. Trebalo je samo okrenuti ključ i pokrenuti motor.

Budžet Partizana nije prelazio četiri miliona evra, a već tri godine prolazi u Top 8, pa i na fajnal for. Dakle, novac nije najvažniji?

- Nisam tako glup da bih sebe proglasio kraljem Midom, koji sve što dotakne pretvori u zlato. Samo radim sa mladim igračima na specifičan način. Na primer, Rusija je ogromna zemlja, ali nema mnogo talentovanih. Neophodno je pronaći te bisere. Sa druge strane, ne treba očekivati da će mladi košarkaši CSKA imati privilegije. Nisu mi važne godine i nacionalnost, već njihova želja da rade, napreduju i jako treniraju. Svi moji igrači u Partizanu su bili gladni pobeda, želeli su da naprave nešto veliko u svojim karijerama. Ako igrač ima „prazan stomak“, tada ima pravu mogućnost da napravi razliku. Novac vam ipak ništa ne garantuje, ali veoma je važan - zaključio je Vujošević.

Svi se selimo u Moskvu

Da li vaša porodica dolazi u Moskvu sa vama?

- Naravno.

Da li smatrate da će vaša supruga i sin imati poteškoća da se prilagode životu u Rusiji?

- U početku će sigurno biti manjih problema, nov početak je na startu uvek takav, ali verujem da ćemo to brzo prebroditi.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.