DOKAZ VREDNOSTI: UEFA odala VELIKU POČAST Partizanu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOKAZ VREDNOSTI: UEFA odala VELIKU POČAST Partizanu (VIDEO)

Crno-beli će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Istorija se ne zaboravlja. UEFA je dan pred finale Lige šampiona u Kardifu, između Reala i Juventusa, objavila video klip u kom je podsetila ljubitelje fudbala na klubove koji su učestvovali u istorijskoj sezoni Kupa šampiona, 1955/56. Partizan je bio jedan od 16 klubova koji su ispisali istoriju i učestvovali u tad novoformiranom takmičenju.

The #Legacy of Europe's top club competition >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << goes way 🔙 to 1⃣9⃣5⃣5⃣#UCLfinal #Throwback pic.twitter.com/5Q6BqGrOnQ

— UEFA (@UEFA) 02. јун 2017.

Uz Partizan, u prvoj sezoni Kupa šampiona igrali su: Real Madrid (Španija), Rapid Beč (Austrija), Anderleht (Belija), Arhus (Danska), Rems (Francuska), Voroš (Mađarska), Milan (Italija), PSV (Holandija), Gvardija Varšava (Poljska), Sporting (Portugalija), Sarbriken (protektorat Sar), Esen (Zapadna Nemačka), Hibernijan (Škotska), Đurgarden (Švedska), Servet (Švajcarska). Partizan je odigrao prvi meč u tom takmičenju, protiv Sportinga, koji je i eliminsao, a zatim je u četvrtfinalu ispao od Reala, kasnijeg osvajača pehara.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.