Ćurčić menja petoricu, debituje Kosanović

Izvor: Mondo, 07.Sep.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić menja petoricu, debituje Kosanović

Tačno godinu dana posle remija na stadionu Partizana, Srbija i Francuska igraju novi prijateljski meč.

Sedmog septembra 2014. u Beogradu bilo je 1:1 (Kolarov 80 - Pogba 13), a šta se sve od tada promenilo videćemo u ponedeljak od 20.45, kada će Francuzi na novom stadionu u Bordou uzvratiti gostoprimstvo reprezentaciji Srbije.

Kao što je poznato, Francuzi su organizatori Evropskog prvenstva 2016. godine i zato ne igraju kvalifikacije, ali u terminima kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << održavaju formu kroz prijateljske mečeve sa pet selekcija iz grupe I, gde je neko uvek slobodan.

Dok su "orlovi" u petak uveče igrali u Novom Sadu protiv Jermenije (2:0), "trikolori" su kao gosti pobedili Portugal (0:1) pogotkom Valbuene u 85. minutu.

"STVARAMO TIM ZA 2018"

"Nismo još zreli da igramo pod pritiskom kvalifikacionih utakmica, ali možemo da stvaramo tim za naredni ciklus. Meč protiv Francuske zato neće biti shvaćen kao prijateljski. Neki novi igrači će dobiti priliku i verujem da će je pred punim tribinama iskoristi", rekao je Branislav Ivanović, reprezentativac sa daleko najvećim stažom u aktuelnom sastavu, sa 79 nastupa.

Selektor Radovan Ćurčić, koji je na pomenutoj utakmici dao šansu dvojici debitanata, Spajiću i Brašancu, u ponedeljak bi trebalo da istu čast ukaže Milošu Kosanoviću od početka, odnosno Marku Petkoviću sa klupe za rezerve.

Ćurčić je izveštačima srpskih medija iz Bordoa najavio da će startna postava iz duela sa Jermenijom pretrpeti pet izmena.

Pretpostavka je da ćemo se Francuzima suprotstaviti u sledećem sastavu (u zagradama su fudbaleri koji su počeli meč u petak):

Rajković (Stojković), Ivanović, Kosanović (Spajić), Tomović, Kolarov, Matić, Fejsa (Brašanac), Tošić (Živković), Tadić (Ljajić), Kostić, Mitrović.

Na drugoj strani očekuje se sastav pun renomiranih internacionalaca: Loris, Sanja, Košelni, Varan, Evra, Pogba, Šnajderlin, Valbuena, Matuidi, Grizman, Benzema.

Parovi ove runde kvalifikacija su Jermenija - Danska (18.00) i Albanija - Portugal (20.45).

TABELA: Portugal 12 (iz pet mečeva), Albanija 11 (5), Danska 11 (6), Srbija 1 (6), Jermenija 1 (6). Srbija je zbog incidenata na meču protiv Albanije u Beogradu kažnjena oduzimanjem tri boda.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.