Čudesno veče u Humskoj 1: Brazilska bomba raznela crno-bele, Partizan promašio dva penala, sad je na minus 12

Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudesno veče u Humskoj 1: Brazilska bomba raznela crno-bele, Partizan promašio dva penala, sad je na minus 12

U neverovatno uzbudljivom meču Čukarički prvi put u istoriji slavio na Topčiderskom brdu golom Lukasa Pjasentina

Istorija u Evropi, istorija i u Srbiji. Partizanov doktor Džekil ponovo se pretvorio u Mister Hajda i prilično slabim izdanjem u završnom susretu 12. kola Superlige značajno umanjio šanse za odbranu šampionskog naslova. Prvak države je pred 7.000 navijača priredio neprijatno iznenađenje navijačima i dan posle obeležavanja 70. godina od osnivanja kluba pretrpeo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvi poraz ikada od Čukaričkog na svom terenu - 0:1.

Gosti sa odneli su sva tri boda na Banovo brdo zahvaljujući činjenici da je njihov rezervni štoper Lukas Pjasantin (u ranoj fazi meča zamenio Lija Adija) aktivirao pravu bombu u 35. minutu i retko snažniim i preciznim projektilom sa 35 metara pokorio Humsku 1. Mada, bilo bi nepravdeno prema odlazećem treneru gostiju Vladanu Milojeviću zasluge za istorijski trijumf pripisati samo tom trenutku fudbalske snage i veštine Pjasentina, jer su Brđani u dobrom delu meča izgledali organizovanije, smislenije, rastčanije i ne bi bilo nezasluženo da su slavili ubedljivije, iako je domaćin imao dve sjajne prilike da se vrati u život i makar izjednači.

Za nevericu njegovih navijača, nije vredelo ni što je sudija Milorad Mažić svirao dva penala, oba nad Ivanom Šaponjićem i oba opravdano, ali kao da je sam đavo ušao u telo Partizanovih fudbalera. Na identičan način kao igrači Anderlehta 2010. u kvalifikacijama za Ligu šampiona promašili su večeras Petar Grbić u 49. i Stefan Babović u 80. minutu, šutirali visoko iznad prečke.

Činjenica da nije mogao da računa na čak petoricu važnih igrača (Balažica, Jevotivća, Andriju Živkovića, Sašu Ilića i Abubakara Oumarua) sprečila je Zorana Milinkovića da sastavi najbolji tim, ali to nikako nije opravdanje za prilično bezidenu igru u prvom poluvremenu, tokom kojeg je Čukarički preko Dragoljuba Srnća i Petra Bojića imao dve izvrsne šanse, a zahvaljujući majstorstvu Lukasa Pjasentina i vođstvo.

Brazilac je udario crno-bele tamo gde ih najviše boli - na samopouzdanje. Iako su pre samo četiri dana savladali Augzburg, fudbaleri Partizana kao da su večeras morali da se bore protiv samih sebe, a kako je za igru bio raspoložen najviše Alen Stevanović bilo je jasno da njegov doprinos ne može da bude dovoljan ni za bod. Iako su se šanse nudile Milinkovićevom timu.

Najbolje nisu koristili sa 11 metara. Grbić i Babović propustili su da realizuju najstrože kazne posle prekršaja nad Ivanom Šaponjićem koji je uz Stevanovića bio najbolji pojedinac kod crno-belih, međutim, njih dvojica u drugom poluvremenu kao da nisu imali odgovarajuće saradnike.

Čukarički slavi na oproštaju Vladana Milojevića od klupe, ali Čukarički je propustio fenomenalne šanse da preko brzonogog Staniše Mandića i razigranog Petra Bojića učini ovo veče za sebe spektakulanrim. Mada, i ovo je više nego što su se na Banovom brdu nadali, a ko hoće da bude objektivan odaće priznanje Brđanima i usled činjenice da su poslednjih 20-ak minuta igrali sa desetoricom posle isključenja Tijaga Galvaoa.

-----------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE - 12. KOLO

PARTIZAN - ČUKARIČKI 0:1 (0:1)

/Pjasantin 39/

Beograd

Stadion Partizana

Gledalaca: 7.000

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

Žuti kartoni: Fabrisio, Lukić, Ostojić (Partizan), Janković, Tijago, Srojković, Srnić (Čukarički)

Crveni karton: Tijago Galvao (Čukarički) u 72. minutu.

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Subić - Lukić (od 85. Golobović), Brašanac, Babović - Trujić, Stevanović, Božinov. Trener: Zoran Milinković.

ČUKARIČKI: Stevanović - Stojković, Ostojić, Adi (od 14. Pjasentin), Boljević - Srnić, Janković Jovanović, Bojić (od 70. Matić), Mandić - Tijago. Trener: Vladan Milojević.

---------------------------------------------------------------

MILOJEVIĆU POKLONI NA OPROŠTAJU, FABRISIO ZAKASNIO NA HIMNU

Pre početka utakmice upriličena je svečanost podno zapadne tribine. Direktor Čukaričkog Dragan Ilić uručio je prigodan dres Vladanu Milojeviću, kome je susret sa Partizanom bio oproštajni na klupi Čukaričkog.

Milojević je za vreme trogodišnjeg mandata vodio Brđane na 142 meča i ostvario zapažene rezultata, na čemu mu se čelnici kluba zahvaljuju. Kao što je poznato, njega će od utorka zameniti doskorašnji direktor Omladinske škole Zoran Popović.

Neposredno pred početak meča intonirana je i himna Srbije "Bože pravde". Igrači oba tima nisu bili za to pripremljeni, pa im je trebalo malo vremena da stanu u "stav mirno". Najviše je zatečen bio Partizanov Brazilac Fabrisio, koji se tek posle 15 sekundi setio da bi trebalo da se pridruži saigračima u vrsti. Svakako lepa praksa u Humskoj 1.

SUPERLIGA - 12. KOLO

Petak

Metalac – Javor 0:0

Subota

Novi Pazar – Radnički Niš 1:0 (0:0)

/Trtovac 67/

Rad – Borac Čačak 2:3 (2:1)

/Veselinović 5, Maraš 44 - Knežević 30, 54, Zorić 73/

Spartak – Crvena zvezda 2:3 (1:2)

/Milić 6, Makarić 48 - Grujić 31, Katai 45+5, Jović 80/

Vojvodina – OFK Beograd 1:0 (0:0)

/Ignjatijević 81ag/

Jagodina – Voždovac 0:0

Mladost L. - Radnik 0:0

Ponedeljak

Partizan – Čukarički 0:1 (0:1)

/Pjasentin 34/

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.