„Crveno-beli” praznih ruku iz Ivanjice

Izvor: Politika, 11.Avg.2013, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Crveno-beli” praznih ruku iz Ivanjice

Javor – Crvena zvezda 4:2 (2:2). – Domaćin vodio s 2:0 već u 13. minutu, gost izjednačio već u 28, a posle isključenja Martinovića Ivanjičani u finišu iskoristili igrača više

U utakmici nad kojom je lebdeo zao duh od prethodnog dana i utakmice Partizana i Novog Pazara, u utakmici kojoj je prethodio utuk na utuk između „večitih rivala”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Crvena zvezda je stigla nedostižno, a potom jureći goluba ostala i bez vrapca. Izgubila je u Ivanjici s 4:2 (2:2) od Javoru u okršaju u kojem nije bilo uzmicanja, u kojem je rezultat mogao da bude i drugačiji, ali koji je prelomljen sredinom drugog poluvremena kada je zbog drugog žutog kartona igralište morao da napusti Zvezdin centarhalf Martinović. S igračem više Ivanjičani su u finišu stigli do tri boda.

Već u 13. minutu Zvezda je gubila s 2:0! Za tako kratko vreme ni najveći klubovi je nisu dva puta slali na pod. Ali, Ivanjičani su umeli da kazne greške u odbrani „crveno-belih”.

U četvrtom minutu je Milović posle kornera bio zaboravljen u Zvezdinom kaznenom prostoru i takvu nepažnju protivnika je kaznio – 1:0 za Javor.

Još veća radost domaćina usledila je u 13. minutu. Posle protivnapada Onjilo se našao u prilici koju nije propustio – 2:0 za domaćina.

Ali, to nije poremetilo Zvezdu. Ona je i do tada igrala da da gol, a posle toga je još silovitije krenula da ispuni taj cilj. Uz odbranu Javora je bila i sreća do 21. minuta, a onda se je ona spetljala i Kasalica je vratio nadu Crvenoj zvezdi – 2:1.

Samo sedam minuta kasnije usledilo je izjednačenje. Pečnik je pokazao da ima odličan udarac i iz voleja je zatresao protivničku mrežu – 2:2.

Posle toga se opasnost preselila pred Zvezdin gol, ali promene rezultata nije bilo. U nastavku utakmice oba tima su dala sve od sebe da steknu prednost.

Na početku drugog poluvremena Onjilo je odlično šutirao, a u 52. je Mladenović pogodio prečku. Razvila se velika borba u kojoj igrači nisu štedeli sebe i ko zna kakav bi kraj bio da u 69. minutu nije isključen Martinović. Zvezdin centarhalf je posle starta na Onjilu kao poslednji igrač odbrane dobio drugi žuti karton.

S igračem manje „crveno-beli” su bili u nebranom grožđu. Od pobede nisu mogli da dignu ruke, a morali su i da otvore četvore oči u odbrani. Međutim, u 79. minutu ponovo su zadremali kao kad su primili prvi gol. Ovoga puta je posle centaršuta Đorđević bio sam i vratio prednost Javoru – 3:2.

Sve nedoumice oko ishoda utakmice razrešio je Dražić u 83. Umakao je svom čuvaru i precizno šutirao – 4:2.

Stadion: Gradski. Gledalaca: 4.000. Sudija: Glođović (Vrbas). Strelci: 1:0 Milović (4), 2:0 Onjilo (13), 2:1 Kasalica (21), 2:2 Pečnik (28), 3:2 Đorđević (79), 4:2 Dražić (83). Žuti kartoni: Đorđević, Stojaković (Javor), Lazić, Kovačević i Vešović (C. zvezda). Crveni karton: Martinović (C. zvezda) u 69.

JAVOR: Lazović, Đorđević, Miletić, Milović, Valiđo, Docić (od 85. Tomčić), Stojaković, Vidić, Radivojević (od 81. Đokić), Veselinović, Onjilo (od 77. Dražić). Trener: Bogićević.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Mladenović, Kovačević, Lazić, Martinović, Pečnik (od 82. Mihajlović), Milijaš (od 62. Savićević), Dauda, Ninković, Kasalica (od 70. Krneta). Trener: Stojanović.

S. R.

objavljeno: 12.08.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.