Crno-beli u finalu

Izvor: RTS, 23.Apr.2010, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli u finalu

Partizan je prvi finalista NLB lige. Na putu ka tronu pao je Hemofarm. Roberts je bio najefikasniji sa 16 poena i 11 skokova. Mačvan i Marković predvodili su Vrščane. U finalu, crno-beli će igrati protiv domaćina završnog turnira, zagrebačke Cibone, koja je pobedila Olimpiju 78:73 u drugom polufinalu.

Hemofarm je, uprkos ogromnoj želji i borbi, nije uspeo da se još jednom u ovoj sezoni savlada Partizan. Crno-beli, najviše zahvaljujući Robertsu, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je zabeležio "dabl-dabl" učinak i Mekejlebu, stigao do četvrte pobede nad Hemofarmom u sezoni, i tako se plasirao u finale NLB lige. 

Košarkaši Partizana su šestu godinu zaredom u borbi za trofej regionalne lige. U Zagrebu, u prvom polufinalu, crno-beli pobedili su Hemofarm sa 72:67 (14:18, 26:16, 12:12, 19:21).

Izabranici Željka Lukajića odlično su otvorili meč, pa su vrlo lako stigli do prednosti od 14:5. Vrščani su sve do druge četvrtine imali lepu prednost nad Partizanom, ali su onda crno-beli dodali gas i poenima mladih Đekića i Mitrovića preokrenuli rezultat.

Odlično zakucavanje Veselog donelo je najveće vođstvo Partizanu sa kojim se i otišlo na veliki odmor, 40:34.

Vujošević je svakako imao šta da kaže svojim izabranicima na odmoru, a oni su u treću deonicu ušli mnogo agresivnije nego na startu utakmice.

Mekejleb i Roberts su se razigrali, dok je Marjanović održavao Hemofarm u igri. Polako su Vrščani smanjivali prednost, najviše zahvaljujući Mačvanu.

Iako je Partizan imao lepu prednost od 11 poena razlike, uspeo je da je ispusti, i finiš meča je postao itekako zanimljiv.

Samo tri poena razlike donelo je penal-završnicu, a posle Mekejlebovih promašenih bacanja, Hemofarm je imao priliku da izbori produžetke.

Ali, Mačvan nije uspeo da pogodi za tri, Roberts je uhvatio loptu, i postigao dva bacanja posle faula za novu pobedu Partizana nad Vrščanima.

Najbolji u ekipi Partizana bili su Roberts sa 16 poena i 11 skokova, Mekejleb je ubacio 11 poena uz po četiri skoka i ukradene lopte, Veseli i Kecman su dodali po 10 poena. U Hemofarmu Mačvan je zabeležio 16 poena, Marković poen manje, a Krstović 13 poena.

Ovo je bio peti duel crno-belih i Vrščana ove sezone. Partizan je dobio oba meča u regularnom delu takmičenja, kao i polufinale Kupa Radivoja Koraća, a Vrščani su slavili u duelu Superlige Srbije, prošlog vikenda. Sada je Partizan upisao još jednu pobedu, u polufinalu NLB lige.

Hemofarm je svakako pokazao da se zasluženo našao u društvu najboljih, a izabranici Željka Lukajića uradili su ono što je popularni Struja od njih i tražio - nisu se predali do kraja.

"U društvu smo klubova sa velikom istorijom, koji svi igraju Evroligu, ali sigurno je da nećemo unapred odustati. Želimo jaku utakmicu, kakve smo već igrali sa Partizanom. Do pobede se na Fajnal foru dolazi zahvaljujući jednoj lopti, pojedincu, ili zbog malo sportske sreće. Ja se nadam da će ona u petak biti na našoj strani", istakao je popularni Struja pre meča.

Kapiteni ekipa, Petar Božić i Stefan Marković, istakli su da je NLB liga ove sezone bila "nikad ujednačenija", što potvrđuje činjenica da se do poslednjeg kola nisu znala dva učesnika Fajnal fora.

Košarka se vraća na velika vrata

U drugom polufinalu Cibona je pred 10.000 navijača uspela da pobedi ljubljansku Olimpiju sa 78:73.  Biće to repriza prošlogodišnjeg finala, kada je u Beogradu Partizan pobedio Zagrebčane i osvojio treću titulu za redom. Cibona se uzda u domaću publiku i konačno sređivanje finansijske situacije u klubu.  

Partizan - Hemofarm 72:67

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.