„Crno-beli” srušili Podgoričane

Izvor: Politika, 08.Nov.2015, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Crno-beli” srušili Podgoričane

Košarkaška ABA liga: Partizan NIS – Budućnost 86:77

Partizanovi košarkaši najavili su bolje rezultate srušivši lidera ABA lige. Budućnost je početkom druge četvrtine vodila i sa deset poena prednosti (32:22), ali su „crno-beli” već na poluvremenu imali preimućstvo, a na kraju susreta devetog kola slavili sa 86:77(22:30, 21:12, 25:19, 18:16).

Rezultat je poslednji put bio izjednačen pet minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pre kraja (70:70) posle čega su tim ka pobedi poveli Cvetković i najbolji pojedinac meča Džons postigavši sve pogotke domaće ekipe. Možda je prelomna bila Cvetkovićeva „trojka” za vođstvo od 79:72, a nakon toga je sa tri uzastopna slobodna bacanja povisio i na 82:72.

Sa petoricom koja su imala dvocifreni poenterski učinak, „crno-beli” su zabeležili svoj daleko najbolji napadački učinak ove sezone. Rivala su praktično stigli serijom od 9:0 u drugoj deonici, u kojoj bi postigli i više da nisu propustili da iskoriste nekoliko „zicera”.

U trećoj četvrtini Partizan je pojačao odbranu, a sa pet „vezanih” poena na „plus osam” ga je odveo Aranitović. Neizvesnost je ipak vraćena u prvih pet minuta poslednje četvrtine tokom kojih je jedine poene za Partizan postigao Marinković iz slobodnih bacanja.

Loše je za „crno-bele” što je već u prvoj četvrtini povredu obnovio Mihajlo Andrić. Osim pobede, dobra vest je potvrda

da je angažovan američki „plejmejker” Džamar Vilson. Član reprezentacije Finske (31 godina, visina 185 santimetara) prethodno je girao za francuski Ruan u kojem je imao prosek od deset poena i dve asistencije.

Dvorana: „Pionir”. Gledalaca: 4.500. Sudije: Javor, Krejić, Nedović.

Partizan NIS: Cvetković 12 (jedna „trojka”), Aranitović 12 (1), Džons 18, Marinković 14 (2), Vitkovac 3, Đumić 4, Perović 2, Magdevski, Andrić, Milutinović 2, Vrabac 6, Anđušić 13 (2).

Budućnost: Su.Šehović 4, Jaramaz 13, Subotić 7, Se.Šehović 4, Čarapić, Kuk 11(3), Baćović 4, Ilić, Dragićević 11, Marić 2, Rikić 6, Džozef 15.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Pera Božić o Anđušiću, Džons o Grobarima!

Izvor: Sportske.net, 08.Nov.2015

Trener Partizana Petar Božić rekao je da su njegovi košarkaši večeras protiv Budućnosti ostvarili veoma bitnu pobedu u Jadranskoj ligi..."Želim da pohvalim igrače koji su sem na startu utakmice, koji nije bio zadovoljavajući, odigrali čvrst i borben meč. Ovo je veoma važna pobeda za nas i...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.