Crno-beli slavili u „Jezeru“

Izvor: KGsport.info, 30.Dec.2018, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli slavili u „Jezeru“

Odbojkaši Radničkog pretrpeli su večeras drugi poraz pred svojim navijačima u Super ligi ove sezone. Kragujevčani su poraženi od beogradskog Partizana sa maksimalnih 0:3 (27:29, 23:25, 21:25) u meču 15. kola, poslednjeg u ovoj kalendarskoj godini.
Očigledno emotivno i fizički ispražnjeni nakon polufinalnog meča Kupa Srbije, kragujevački odbojkaši nisu uspeli da dođu do trećeg uzastopnog trijumfa u Super ligi Srbije. Crno-beli su u ovaj susret ušli svežiji, sa čvrstom >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << željom da prekinu niz od šest vezanih poraza u čemu su i uspeli.
Beograđani su krenuli silovito i zahvaljujući dobrom bloku poveli sa 8:4. Ipak, u nastavku seta domaći su uspeli da uhvate rezultatski priključak i asom Krstića prešli su u vođstvo (18:17).
Usledio je zanimljiv finiš ove deonice. Radnički je prvi došao do set lopte koju nije uspeo da realizuje, tako da se kolo sreće ubrzo okrenulo i prevagnulo na stranu gostiju iz Beograda, koji su dobili ovaj set na razliku – 29:27.
Crno-beli su bolje započeli i drugu deonicu, ali je Radnički opet zahvaljujući dobrom servisu uspeo da dođe do rezultatskog egala, tako da drama nije izostala ni u konačnici ovoga seta. Na kraju su se opet radovali Beograđani, koji su tako stekli kapitalnu prednost od 2:0 u setovima.
Treći set obeležio je korektor Partizana Nikola Žugić, inače nekadašnji igrač kragujevačkog tima. Kad god se rezultat lomio, Žugić je uspevao da pokrene svoje saigrače i ulije im neophodno samopouzdanje. Kragujevčanima je dosta problema na servisu zadavao i Nemanja Jokanović, koji je asom za 25:21 stavio tačku na ovaj meč.
Pomenuti Žugić bio je najefikasniji u redovima Partizana sa 15 osvojenih poena. Pet poena manje upisali su Pantić i Radović.
U redovima Radničkog samo je kapiten Nemanja Stevanović zabeležio dvocifren učinak od 10 poena. Goić je osvojio 7, a Ilić i Krstić po 7 poena.
MOK RADNIČKI – PARTIZAN  0:3 (27:29, 23:25, 21:25)

KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“
Sudije: D. Savić, M. Milošević

MOK RADNIČKI: Stefanović 1, Goić 8 (3 blk), Veljović, Živić, Stevanović 10 (25-9), Ilić 7, Matić 6, Pantelić (libero), Perović 8, Krstić 7. Nisu igrali: Glavinić, Vidović i Pantović. Trener: Bojan Dimitrijević.
PARTIZAN: Nedeljković, Žugić 15 (28-13), Marinović 6, Lekić 6, Pantić 10 (28-10), Jokanović 7 (3 asa), Radović 10 (9-7), Janić, Peković (libero). Nisu igrali: Lukić, Huzejrović i Pajević. Trener: Milan Ljubičić.
Posle petnaest odigranih kola odbojkaši Radničkog zauzimaju šestu poziciju na tabeli sa 21 bodom.
Takmičenje u Super ligi Srbije nastavlja se 11. januara, kada izabranike Bojana Dimitrijevića očekuje gostovanje Jedinstvu u Staroj Pazovi.

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.