Crno-beli poveli trku u finalu (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Apr.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli poveli trku u finalu (FOTO)

Partizan Termoelektro – Vojvodina NS seme 3:1 (25:17, 24:26, 25:15, 25:21)
Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 500. Sudije: Mirko Janković (Niš) i Anđelko Popović (S. Karlovci). Trajanje meča: 105 minuta. Rezultat u seriji: 1:0.
PARTIZAN TERMOELEKTRO: Kisić 5, Atanasijević 18, Steljić 11  Mijailović 22, Pešut 5, Turanjanin 7, Ilić (libero), >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Minić, Samardžić, Popović, Jokanović, Bulatović. Trener: Milan Žarković. 
VOJVODINA NS SEME: Z. Jovanović 6, Petrović 10, Jovović, Simeunović 5, Ivović 19, Mirosavljević 7, Škundrić (libero), Mrdak 6, Veselinović 1, L. Čubrilo 2, Kapur, N. Čubrilo. Trener: Nikola Salatić.

Partizan je poveo u finalnoj seriji plej-ofa, pošto je dobio prvi susret u Šumicama rezultatom 3:1 posle dobrog meča i do kraja neizvesnog. Crno-beli su ovim trijumfom načinili prvi korak ka osvajanju 11. titule, prve posle 20 godina, ali će im do konačno uspeha trebati još velike dve pobede.

Sve je podsećalo na nedavno odigrani meč polufinala Kupa kad je Partizan takođe trijumfovao 3:1 i kada su Novosađani uspeli samo da izjednače rezultat dobijenim drugim setom. Mnogo bolji na prijemu, angažovaniji u odbrani, sa raspoloženijim pojedincima, crno-beli su potpuno zasluženo stigli do prvog trijumfa.

Od starta utakmice bio je primetan ogroman motiv kod domaćina i neki strah u taboru Vojvodine, koja je meč otvorila servis greškama i lošim prijemom. Kisić je fantastično razigrao sve saigrače i već na drugom tehničkom tajm-autu (16:10), bilo je jasno da će crno-beli dobiti prvi period.

Vodio je Partizan 8:5 u drugom setu i nekim greškama dozvolio Vojvodini da uhvati priključak ali u samoj završnici, u igri poen za poen, Novosađani su ipak iskazali nešto više strpljenja. Atanasijević je zakazao u odsudnim momentima i sa dva bloka Vojvodina je stigla do izjednačenja.

Još sredinom drugog seta trener Novosađana Salatić izmenama je hvatao ravnotežu, pa su zavidnu minutažu imali Čubrilo i Mrdak, s obzirom da nije funkcionisala dijagonala JovovićJovanović.

Treći set neočekivano lako pripao je Partizanu. Domaćin je snažnim servisima opet poremeti prijem Vojvodine, ali se mora priznati da su Novosađani greškama u napadu pomogli crno-belima da stignu do vođstva.

U četvrtom periodu, viđena je i najveća borba. Vojvodina je uspela izuzetno kvalitetnom igrom da anulira prednost Partizana od tri poena (17:14), ali je završnicu susreta obeležio Aleksandar Atanasijević.

Mladi Partizanov as je uz svesrdnu pomoć ostatka tima uspeo da posle vođstva Vojvodine (20:19), podigne publiku na noge sa nekoliko sjajnih poteza. Crno-beli su realizovali već prvu meč loptu baš zahvaljujući napadu Atanasijevića.



Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.