„Crno-beli” ponovo sa Makabijem

Izvor: Politika, 08.Jul.2010, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Crno-beli” ponovo sa Makabijem

Košarkaši Partizana igraće u prvoj fazi Evrolige u Grupi A, u kojoj su još i Kaha Laboral, Makabi, Prokom, Žalgiris i tim koji će doći sa kvalifikacione strane B.

U kvalifikacijama za Evroligu igraće i Hemofarm iz Vršca, koji ne bi trebalo da dođe u grupu sa Partizanom, jer se nalazi u strani A žreba. Prvi protivnik Vrščana biće Hapoel Gilboa.

Za sada se ne zna sa kim će Partizan igrati prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << utakmicu i gde, a to će biti naknadno određeno. Crno-beli su prošle sezone igrali na završnom turniru, ali su bili u trećem „šeširu” zbog sistema rangiranja koji je promenjen neposredno pre žreba.

U Grupi B Evrolige nalaze se Olimpijakos, Real Madrid, Unikaha, Roma, Brose i tim sa A strane kvalifikacija, što bi mogao da bude Hemofarm.

U Grupi C igraće evropski prvak Barselona, Montepaski, Lijetuvos, Fenerbahče Ilker, Cibona i Šole. Grupu D čine CSKA Moskva, Panatinaikos, Valensija, Efes Pilsen, Armani džins i Olimpija.

Evroliga počinje 18. oktobra, a prva faza će trajati do 23. decembra. Prva četiri tima iz svake grupe plasiraće se u drugu fazu takmičenja.

Kvalifikacije se igraju u dva meča. Prvo kolo je na programu 21. i 24. septembra, drugo 28. septembra i 1. oktobra, a poslednje treće 3. i 5. oktobra.

Prvi protivnik Hemofarma je izraelski šampion, koji je neočekivano pobedio Makabi u finalu završnog turnira. Puno ime tima je Hapoel Gilboa Galil Elijon i nastao je fuzijom sa dva tima zvana Hapoel - Gilboa i Galil Elijon.

Tim igra svoje utakmice u mestu Gar Ner, koje ima nešto manje od 3.000 stanovnika, a sala u kojoj nastupaju ima kapacitet od 1.500 mesta. Trener tima je bivši izraelski reprezentativac Oded Kataš.

Hemofarm bi u drugom kolu igrao sa pobednikom duela Albe i Šoral Roana. Za mesto u Evroligi borio bi se u trećem kolu sa konačnim pobednikom susreta Uniks-Groningen i Nimburk-Šarlroa.

----------------------------------------------

Jovanović misli na svoje snage i obećava borbu

Trener Partizana Vlada Jovanović rekao je da će se usredsrediti na snagu svojih košarkaša u novoj sezoni Evrolige i obećao je da će svi pružiti maksimum u takmičenju.

„Znali smo da ćemo dobiti dve veoma snažne evroligaške ekipe i znali smo da ne možemo da izbegnemo timove koji su bili dobro plasirani prethodne sezone. Sve grupe imaju snagu, ali ću se usredsrediti prvenstveno na našu”, rekao je Jovanović.

Partizan će igrati u Grupi A sa Kaha Laboralom, Makabijem, Prokomom, Žalgirisom i timom sa B strane kvalifikacija.

Jovanović je ocenio da su na toj strani žreba najveći favoriti Himki i Marusi.

„Sasvim je sigurno da neće biti lako, ali tu smo da igramo i damo na svoj maksimum na svakoj utakmici”, preneo je sajt Partizana Jovanovićeve reči.

----------------------------------------------

Lukajić: Ozbiljno uzimamo Hapoel

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić rekao je da će njegova ekipa ozbiljno uzeti protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Evroligu.

„Nisam imao želja pre žreba... Sada je tu šta jeste. Hapoel je prošle sezone napravio iznenađenje i osvojio titulu prvak pored neprikosnovenog Makabija. Sve to znači da ih treba ozbiljno uzeti”, rekao je Lukajić agenciji Beta.

Trener srpskog vicešampiona nije mogao da prognozira ishod kvalifikacija.

„Pre bilo kakvih prognoza, treba da vidimo kako ćemo formirati tim. Otišla su nam dvojica reprezentativaca, a mi želimo da nastavimo tradiciju da dajemo šansu mlađima i da oni budu nosioci. Ali, možemo do Evrolige, sve je izvodljivo”, rekao je Lukajić.

Popularni „Struja” ocenio je da su najveći favoriti u Hemofarmovoj strani žreba berlinska Alba i Uniks iz Kazanja.

„Alba ima veliku prednost jer dugo radi po istoj filozofiji, pošto je Luka Pavićević nekoliko godina tamo trener i malo menja igrače. Uniks ima velike ambicije, doveo je (Jevgenija) Pašutina za trenera i nekoliko reprezentativaca, jako dobar sastav”, kazao je trener.

„Takmičenje počinje prilično rano, već krajem septembra. Uticaće na ishod mečeva to što timovi imaju reprezentativce, koji će se priključiti kasnije zbog Svetskog prvenstva”, rekao je Lukajić.

Beta

objavljeno: 08/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.