Crno-beli na mestu uspeha

Izvor: Mondo, 20.Sep.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli na mestu uspeha

Košarkaši Partizana mt:s otputovali su u Španiju, na meč svečarskog karaktera sa tamošnjim prvoligašem Fuenlabradom (petak, 20.30).

Godina 2012. u košarkaškom klubu Partizan protiče u znaku obeležavanja dve decenije od osvajanja jedine titule prvaka Evrope.

Kao što je poznato, crno-beli su sve utakmice kao domaćini (osim jedne četvrtfinalne sa Knorom iz Bolonje) odigrali na neutralnom terenu u Fuenlabradi.

Iz sjajnog odnosa ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Partizana sa tamošnjom publikom proistekle su brojne pobede, ali i prijateljstva za ceo život.

Hose Kitana, tadašnji gradonačelnik, a sada predsednik KK Fuenlabrada, bio je gost crno-belih na aprilskoj svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a sada će klub iz predgrađa Madrida ugostiti kompletan Partizanov tim.

Ekipe će odigrati dve utakmice, od kojih jednu za publiku, u petak uveče, dok će druga biti zatvorenog tipa.

I Fuenlabrada i Partizan privode kraju pripreme za novu sezonu, s obzirom na to da su prva kola Endesa i ABA lige zakazana za 29. i 30. septembar.

Crno-beli su prošlog vikenda trijumfovali na jakom turniru u Laktašima, ali se i španski tim istakao pobedama nad Bilbaom (83:74) i Kahasolom (93:77) Milenka Tepića i Luke Bogdanovića.

Predstojeći "hepening" u dvorani Fernando Martin biće priređen pod zvaničnim sloganom "1992-2012 Veinte años de nuestra Copa de Europa", što u prevodu znači "20 godina od našeg Kupa evropskih šampiona".

Naravno, sa Duškom Vujoševićem i ekipom, otputovali su predsednik kluba Predrag Danilović i direktor Mlađan Šilobad, članovi trofejne generacije crno-belih 1991/92.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Košarka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.